Valabilitate testament de mostenire, buna ziua tatal meu inainte sa moara ia facut mamei noastre testament pt toata mostenirea ,noi suntem trei frati , iar tata mai avea o fata dintro alta casatorie Dar nu tineau legatura in Nici un fel , intrebarea mea este cum puteam face succesiunea intre frati si drepturile mamei care sunt , la un notar ni sa spus Ca' testamentul nu este valabil ,despre sora CEA vitrega nu cunoastem adresa unde locuieste su daca nu se prezinta pt mostenire cum se procedeaza , precizez Ca' noi patru mama si fratii am facut la notar un fel de declaratie Ca' acceptam mostenirea ,exista asa Ceva ? Cine a fost in situatii asemanatoare si ma poate ajuta cu un raspuns multumesc frumos
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Testamentul este valabil.
Doar ca tata are copii. Iar copiii sunt moștenitori rezervatari.
Asta înseamnă că testamentul se reduce și mama nu va moșteni tot.
Dacă ați acceptat moștenirea, înseamnă că aveți pretenții la succesiune și la rezerva succesorala.
Pentru dezbaterea succesiunii, trebuie sa participe și sora vitrega.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Rezerva succesorala este partea din moştenire la care moştenitorii rezervatari au dreptul în virtutea legii, chiar împotriva voinţei defunctului, manifestată prin testament sau donație.
Sunt moştenitori rezervatari soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului.
Cu alte cuvinte, o persoana, care are copii nu poate lasă altcuiva absolut toate bunurile sale.
Când aceea, cand rezerva succesorala este incalcata, testamentul se reduce.
Dacă nu dați de sora, singura soluție este dezbaterea succesiunii în instanță
Succesiune
corina stancu
tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)