avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare succesiune

Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile noastre in favoarea mamei.Mi s-a spus ca doar unul dintre noi poate face asta.Este adevarat?Chiar nu am auzit asa ceva pana astazi.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Borzah , utilizator 05:29, 22 Februarie 2017
Daca renuntati la mostenire ambii mostenitoti descendenti va mosteni mama dvs. in calitate de sotie supravietuitoare.

Pot renunta ambii mostenitori.
Nu este adevarat ca numai unul poate mosteni si celalalt nu poate...

Cine v-a zis asa?
~ Conținut șters la cerere ~
Mi-a spus juristul unui notar, notarul vorbea la telefon, nu stiu daca a auzit toate detaliile.Eu si sora mea avem fiecare casa noastra, ea mult mai bine decat mine dar nu asta conteaza, vrem ca pentru moment mama sa ramana proprietar deplin in apartamentul sau.M-am ingrozit cand am auzit ca nu putem renunta amandoi, mi s-a spus ca daca unul dintre noi renunta, fratii tatalui meu au drept de mostenire pe partea aceea.Eu refuz sa cred ca exista asa lege in tara noastra, de aceea v-am si cerut parerea.Presupun ca va trebui sa caut un alt notar, inca sunt socat.
Sora mea, este sora vitrega, doar dupa tata.Poate conta asta?Sa fie vreun detaliu pe care nu il stiu?
Puteti renunta amandoi, dar pe principiul " ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se implineasca ", daca renuntati amandoi copiii tatalui la mostenire, intr-adevar, la mostenire, in afara de mama, vin si alte clase de mostenitori ai tatalui, adica fratii lui si daca e cazul si parintii lui, bunicii dvs. Nu e cazul sa fiti socat. Sa vedeti ce socati ati fi fost daca notarul v-ar fi lasat sa faceti cum doriti si va trezeati ca ati renuntat degeaba si ca mama mosteneste jumatate si fratii tatalui jumatate ( poate nu a avut frati si nu are cine sa va incurce, nu stiu )
Sora vitrega, nu stiu de ce ar renunta, daca renunta, nu va mai mosteni nimic.
E simplu daca vreti sa ii cedati mamei, acceptati succesiunea, o dezbateti si apoi, faceti partaj cu mama sau ii donati..
Nu inteleg de ce vreti sa ii cedati mamei, ii e frica c-o dati afara sau cum ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Descendent renuntator lolo0112 lolo0112 in cazul in care la mostenire vin sotia supravietuitoare si un descendent care renunta la mostenire, ramane unic mostenitor sotia supravietuitoare, sau in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Speța succesiuni Daniela Covaci Daniela Covaci Help !!! După defunctul Claudius a rămas o masă succesorală în valoare de 240.000 de lei. Defunctul nu are descendenţi şi nici soţ supravieţuitor ... (vezi toată discuția)