Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a ''construi'' acest forum !
Tatal meu vitreg a murit de aproape doi ani.Din partea lui exista 3 copiii iar din partea mamei mele sunt alti 3. Unul din copiii tatalui meu vitreg,nefiind in tara, refuza sa trimita o imputernicire pt. a fi reprezentat la notariat pentru a se incheia succesiune,desi nu cere nimic sau nu renunta la nimic totusi incurca ,deoarece casa trebuie renovata altfel va cadea in scurt timp.
Daca cineva poate sa imi raspunda la urmatoarea intrebare sau cel mai bine spus,am nevoie de un sfat: daca incepem sa renovam casa,succesiune va avea loc pe ceea ce a lasat decedatul,o paragina, sau pe ceea ce va fi in urma renovarii sau extinderii?Nu as vrea sa investesc ca apoi sa impart investitia facuta cu fratii mei vitregi!
Nu stiu cum sa fac din punct de vedere legal,totodata trebuie sa pun casa pe picioare altfel nimeni nu va mai avea nimic de impartit :">
Apreciez orice sfat!
Multumesc,
Laura
Bineinteles ca va puteti ocupa de casa, pentru ca va revine o cota majoritara.
In ceea ce priveste termenul de 6 luni - el trebuie respectat de fiecare mostenitor nu doar de mama, care inteleg ca a acceptat succesiunea tacit prin faptul ca locuieste in casa.
Procedura succesorala se poate deschide la notar si atunci cand unul din mostenitori se afla in strainatate. Nu este obligatorie deschiderea procedurii la instanta, insa este preferabila daca mostenitorii nu se inteleg intre ei, instanta fiind obligata sa depuna toate diligentele pentru solutionarea cererii, spre deosebire de notar!
In speta ta consider ca sora din Canada trebuia citata in mod legal la adresa cunoscuta, iar daca in termen de 6 luni nu a acceptat succesiunea ar fi trebuit considerata straina de mostenire. Nu stiu de ce nu s-a procedat asa. In momentul de fata cel mai bine te adresezi la instanta pentru solutionarea problemei pentru a evita ca peste ani sora ta sa ceara redeschiderea procedurii succesorale pe motiv ca nu a primit citatia emisa de notar.
Multumesc inca o data!Este bine de stiut ca mostenitorii trebuie citati legali,lucru care nu a fost facut de dna. notar.
Eu sper ca totul sa degurga frumos ,fara probleme,in vara aceasta.
Laura
buna ziua .
in cazul dvs. indicat ar fi sa investiti instanta de judecata cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral si iesirea din indviziune .
instanta competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala se afla situat bunul imobil .
daca cunoasteti adresa din canada a celuilalt succesor, instanta il va cita legal si astfel , daca nu se va prezenta in instanta , succesorul poate fi considerat strain de succesiune . cu exceptia cazului in care trimite o declaratie notariala de acceptare a succesiunii .
personal va sfatuiesc sa nu efectuati renovari asupra imobilului in cauza, pt. ca ulterior , pretentiile celorlalti vor fi mai mari .
indicat este sa dezbateti succesiunea , sa se stabileasca cotele succesorale si eventual sa se realizeze si iesirea din indiviziune, prin atribuirea imobilului unuia dintre succesori , cu obligatia acestuia de a-i despagubi pe ceilalti .
Renuntare succesiune
Borzah
Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)
Mostenire.
dia2000
Am si eu o intrebare va rog.
Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea.
Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)