avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate lodo

Activitate lodo

Bunica mea avea in proprietate o pasune dintr-o zona care a fost confirmată ca rezervație floristică prin Hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 8/1994 și prin Legea 5/2000.

Acum avem noi mostenitorii titlu de proprietate pe pasune.
Faza e ca noi acum nu ne putem folosi in niciun fel de ea (pasunat animale, cosit etc), pentru ca este zona floristica protejata plus sunt vipere unice in lume.

Singurul beneficiu care am reusit sa-l obtinem este sa nu paltim impozitul si asta dupa ce am atras atentia functionarilor.

Exista vreo lege care sa oblige statul/primaria sa ne dea pamant / pasune in alta zona a comunei?
Exista o cale de atac / lege care sa trateze astfel de situatii in care degeaba avem pamantul daca nu-l putem folosi pt ca Statul l-a incadrat in astfel de categorie protejata?


Buna ziua,

Am obtinut permisul categoria D si atestatul ARR in vederea anagajrii in transportul public local.
Cand sa ma angajez m-au trimis sa-mi fac fisa medicala la o instituie autorizata ARR. Aici am fost intrebat ce dioptrii am la ochelari si am zis 4.25.
Raspunsul oftalmologului a fost ca nu poate avizul emdical de a profesa pe fucntia de conductaor auto cat D pentru ca legislatia spune ca trebuie sa am dioptrii la ochelari +1 sau -1.
Am ramas stupefiat, nu itneleg de ec pana acum nici la obtinerea permisului nici a atestatului ARR nu mi s-a specificat acest lucru.
Am incercat sa verific legislatia uitandu-ma pe ORDIN NR. 1162 DIN 31 AUGUST 2010 si aici spune ca trebuie sa am 0.8 si respectiv 0.1 cu ochelarii de corectie.
Mentionez ca nu am fost verificat in vederea identificarii nivelului de vedere CU OCHELARII DE CORECTIE.

INTREBARE: Imi puteti spune daca mai este alta lege care reglementeaza aceasta problema, poate continand reguli si conditii speciale pentru cei care fac transport public?
Ce ma sfatuiti sa fac?


1.5. Grupa 2 (cate C, D DE)
1.5.1. Persoanele care solicita eliberarea permisului de conducere sau reînnoirea acestui permis trebuie sa aiba acuitatea vizuala, cu lentile de corectie, daca este necesar, de cel putin 0,8 la ochiul cel mai bun si de cel putin 0,1 la celalalt ochi. Daca se utilizeaza lentile de corectie pentru a obtine valori de 0,8 si 0,1, acuitatea respectiva (0,8 si 0,1) trebuie sa se obtina fie prin corectie cu ajutorul ochelarilor de maximum plus 8 dioptrii, fie cu ajutorul lentilelor de contact. Corectia trebuie sa fie bine tolerata.
1.5.2. În plus, câmpul vizual orizontal trebuie sa fie de cel putin 160 de grade la ambii ochi, extensia trebuie sa fie de cel putin 70 de grade la stânga si la dreapta si de 30 de grade ascendant si descendent. Nu trebuie sa existe deficiente pe o raza de 30 de grade fata de axul central.
1.5.3. Nu se emit si nu se reînnoiesc permise de conducere pentru solicitantii sau conducatorii auto care prezinta probleme în ceea ce priveste sensibilitatea la contraste sau care sufera de diplopie.
1.5.4. Dupa o pierdere importanta a vederii la un ochi, trebuie sa existe o perioada suficienta de adaptare de minimum 6 luni, pe durata careia se interzice conducerea autovehiculelor. Dupa aceasta perioada, conducerea se permite numai în urma unui aviz favorabil din partea specialistilor oftalmologi si a expertilor auto.
Buna ziua!

Am dat in judecata primaria si comisia judeteana pentru recuperarea unui teren mostenit de la bunici.
Ni s-a respins cererea pe motiv ca pamantul ar fi fost vandut, dovedit prin modificarile in registrul agricol (la momentul respecti inscrierile in reg ag se faceau pe bza declaratiilor persoanelor). Nu exista nici-un act de vanzare cumparare.
Atunci am atacat in instanta titlul de proprietate eliberat presupusilor cumparatori, si printre altele am obtinut de la Oficiul de Cadastru in urma unei cereri, un document conform careia pe aceeasi bucata de teren s-a mai eliberat un al doilea titlu de proprietate! si care are si carte funciara.

Trebuie sa atacam si al doilea titlu de proprietate?