avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 2 titluri de proprietate pentru acelasi teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

2 titluri de proprietate pentru acelasi teren

Buna ziua!

Am dat in judecata primaria si comisia judeteana pentru recuperarea unui teren mostenit de la bunici.
Ni s-a respins cererea pe motiv ca pamantul ar fi fost vandut, dovedit prin modificarile in registrul agricol (la momentul respecti inscrierile in reg ag se faceau pe bza declaratiilor persoanelor). Nu exista nici-un act de vanzare cumparare.
Atunci am atacat in instanta titlul de proprietate eliberat presupusilor cumparatori, si printre altele am obtinut de la Oficiul de Cadastru in urma unei cereri, un document conform careia pe aceeasi bucata de teren s-a mai eliberat un al doilea titlu de proprietate! si care are si carte funciara.

Trebuie sa atacam si al doilea titlu de proprietate?

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 09:45, 10 Aprilie 2010
Conform art. III lit a din legea 169/1997, dvs. trebuie sa solicitati nulitatea absoluta a tuturor titlurilor de proprietate emise unor persoane fara drept, pe parcela pe care o revendicati. Asta deoarece, chiar daca il anulati pe primul, ramane cel de-al doilea valabil si nu se va putea face punerea in posesie in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea verificarii situatiei in care sunt mai multi proprietari pe acelasi teren morariumihaela morariumihaela Sunt proprietara unui teren, in baza unui titlu de proprietate eliberat conform legii 18/1990 a fondului funciar. Detin si posesia acestui teren inca din ... (vezi toată discuția)
Partaj kiko33 kiko33 proprietatea a fost a bunicului si ca urmasi avand 2 copii care au decedat si nu au facut partaj.Prin legea 18-1991, suprafata este impartita inegal astfel ca ... (vezi toată discuția)
Atacare in contencios titlu de proprietate ContSters134265 ContSters134265 In anul 2005 Prefectura Prahova a eliberat titlu de proprietate unchiului meu, pentru casa si terenul intravilan apartinand legal bunicii. Unchiul a ... (vezi toată discuția)