avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare in contencios titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare in contencios titlu de proprietate

In anul 2005 Prefectura Prahova a eliberat titlu de proprietate unchiului meu, pentru casa si terenul intravilan apartinand legal bunicii. Unchiul a decedat in anul 1997, iar bunica in anul 1978.
In anul 1998 casa si terenul figurau in evidenta primariei pe numele bunicii.
Primaria comunei motiveaza ca unchiul a primit casa si terenul cu Titlu de zestre.
Sotia unchiului din cea de-a doua casatorie a obtinut certificat de mostenitor si in aceeasi zi a donato unei nepoate. Ulterior doi veri din prima casatorie, sesizand ilegalitatea, au primit prin donatie de la nepoata casa si terenul, apoi au vanduto cu act de vanzare cumparare unei familii din Bucuresti.
Dintro relatie extraconjugala unchiul mai are o fata recunoscuta legitim.
Despre ilegalitatea actului de proprietate au fost informate in scris primaria comunei, consiliul judetean si prefectura, solicitandu-le sa sesizeze instanta de contencios pentru anularea documentului si repararea greselilor acestora, dar au refuzat.
Ce se mai poate face in aceasta situatie de catre ceilalti mostenitori, respectiv de fata recunoscuta legitim, pentru a se intra in legalitate?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:11, 12 Noiembrie 2010
Titlurile de proprietate emise in baza legilor fondului funciar nu se ataca in contencios administrativ. Daca considerati ca a fost emis unei persoane fara drept, puteti cere constatarea nulitatii absolute a acelui TP judecatoriei in a carei raza de competenta se afla localitatea unde este situat imobilul, conform legii 169/1997, art. III lit. a. Actiunea este scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare cumparare ContSters134265 ContSters134265 In anul 2003 primaria a acordat titlu de proprietate sotiei din a doua casatorie a unchiului meu decedat in anul 1997, pentru intreaga suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
In ce conditii e nul un titlu de proprietate? geambasu adrian geambasu adrian buna ziua!am o problema pe care sper sa o lamuresc.locuiesc undeva in jud giurgiu.titlul de proprietate al locuintei este pe numele bunicii mele.geambasu ... (vezi toată discuția)
Mostenire frati buni, frati vitregi ReMMuS ReMMuS - Bunica mea dupa casatoria cu sotul ei a facut 2 copii. - Dupa moartea sotului sau ea s-a recasatorit cu bunicul meu care avea dintro alta casatorie 3 ... (vezi toată discuția)