In anul 2005 Prefectura Prahova a eliberat titlu de proprietate unchiului meu, pentru casa si terenul intravilan apartinand legal bunicii. Unchiul a decedat in anul 1997, iar bunica in anul 1978.
In anul 1998 casa si terenul figurau in evidenta primariei pe numele bunicii.
Primaria comunei motiveaza ca unchiul a primit casa si terenul cu Titlu de zestre.
Sotia unchiului din cea de-a doua casatorie a obtinut certificat de mostenitor si in aceeasi zi a donato unei nepoate. Ulterior doi veri din prima casatorie, sesizand ilegalitatea, au primit prin donatie de la nepoata casa si terenul, apoi au vanduto cu act de vanzare cumparare unei familii din Bucuresti.
Dintro relatie extraconjugala unchiul mai are o fata recunoscuta legitim.
Despre ilegalitatea actului de proprietate au fost informate in scris primaria comunei, consiliul judetean si prefectura, solicitandu-le sa sesizeze instanta de contencios pentru anularea documentului si repararea greselilor acestora, dar au refuzat.
Ce se mai poate face in aceasta situatie de catre ceilalti mostenitori, respectiv de fata recunoscuta legitim, pentru a se intra in legalitate?
Titlurile de proprietate emise in baza legilor fondului funciar nu se ataca in contencios administrativ. Daca considerati ca a fost emis unei persoane fara drept, puteti cere constatarea nulitatii absolute a acelui TP judecatoriei in a carei raza de competenta se afla localitatea unde este situat imobilul, conform legii 169/1997, art. III lit. a. Actiunea este scutita de taxa de timbru.