In anul 2003 primaria a acordat titlu de proprietate sotiei din a doua casatorie a unchiului meu decedat in anul 1997, pentru intreaga suprafata de teren din curte, inclusiv casa = 2990 mp. In anul 1998 in evidenta primariei jumatate din teren si casa se aflau pe rolul bunicii, decedata in anul 1978 si a celor 5 mostenitori directi, printre care si unchiul meu .
In anul 2005 sotia unchiului meu, care a obtinut certificat de mostenitor unic, a donat unei nepoate intreaga suprafata, inclusiv curtea. Ulterior nepoata a donat celor doi fii legitimi ai unchiului meu (verii mei primari) toata casa si terenul. Acestia au vanduto unei familii cu suma declarata de 42.500.000 lei, in loc de 190.000.000 lei, cat au recunoscut cumparatorii ca au platit.
Pe langa cei doi veri care au vandut o parte din proprietatea bunicii, unchiul meu mai are o fica recunoscuta, dintro relatie extraconjugala.
Ce putem face ceilalti mostenitori in aceasta situatie pentru a repara ilegalitatea comisa de functionarii primariei, si cine trebuie actionat in judecata.
suma luata in considerare va fi cea din actul autentic.
Puteti da in judecata pentru anularea actului de v-c, anulare donatiei etc...sincer, cu sanse minime..va judecati cel putin 2-3 ani si trebuie o sumedenie de cheltuieli( taxa de timbru la valoare, avocati etc)Ganditi-va bine intai daca merita
subscriu la cele mentionate de distinsa colega mai sus. intr-adevar... suma luata in considerare de catre instanta este cea inscrisa in actul autentic, vanzatorii declarand in cuprinsul sau ca pretul este real si sincer sub sanctiunea nulitatii actului. trebuie demonstat prin instrumente de proba ca pretul nu a fost cel inscris in act.
cat priveste sansele sunt foarte mici si costurile unui proces sunt destul de mari fata de valoarea care poate fi solicitata.
o zi buna
ar trebui sa promovati actiuni in instanta pt anularea contractului de vanzare-cumparare, de anulare a titlului de vanzare-cumparare, de revocare a donatiei.
Mostenire
ContSters134265
Unchiul este decedat. El a avut 2 copii cu prima sotie, iar dupa divort a mai avut un copil dintro relatie neoficiala. S-a recasatorit si nu a mai avut alti ... (vezi toată discuția)