avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate fara succesiune

Buna ziua,
Am si eu o situatie destul de delicata, la care v-as ruga sa-mi raspundeti pentru ca nu stiu cum ar trebui sa procedez si anume:
In urma cu 8 ani bunica a decedat ramanand doar bunicul, ei au doi copii tatal meu si fratele lui. In urma decesului bunicii unchiul meu a scos, fiind functionar public in primaria din sat, titlul de proprietate cu toate terenurile si casa batraneasca numai pe numele bunicului fara sa aibe loc vreo succesiune in urma mortii bunicii. Tin sa precizez ca terenurile care sunt cuprinse in titlu au fost mosteniri de la ambii bunici in diferite cote.
Acum doi ani unchiul meu a vandut impreuna cu bunicul un teren pe care au luat banii fara sa ne anunte, dar cireasa de pe tort a venit acum doua saptamani cand bunicul a vandut casa batraneasca cu tot cu terenul aferent catre varul meu primar, casa in care familia mea a trait mai bine de 20 de ani si unde am facut imbunatatiri si anexe dar fara a avea rol sau vreun act.
Nelamurirea si intrebarea mea este daca pot desfiinta titlul de proprietate pentru ca a fost facut fraudulos fara a avea la baza o succesiune asa cum ar fi trebuit dupa moartea bunicii si sa cer si anularea actelor de vanzare cumparare plus deschiderea succesiunii.
De la primarie nu-mi elibereaza nici un act pentru al inmana unui avocat.

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Eu20 , utilizator 16:00, 23 August 2018
Fata de situatia descrisa cu siguranta, doar instanta va poate lamuri.
Pentru obtinerea actelor initiale faceti inscrisuri ,le trimiteti prin posta cu confirmare de primire. Primaria este obligata sa va dea un raspuns. Daca nu va da raspunsuri in scris in termen de 30 de zile , atunci puteti actiona in instanta si primaria.
pana nu se stie exact ce este trecut in acel titlu de proprietate ,discutiile sunt doar informative si cu minime lucruri reale.
Va doresc succes.
Daca titlul de proprietate era doar pe numele bunicului avea voie sa faca ce vrea cu bunurile lui.Daca nu s-a facut succesiunea si dupa bunica dvs., este o problema,trebuie sa solictati prin instanta anularea certificatului de mostenitor intrucat nu ati fost chemat la dezbaterea succesiunii.Puteti solicta si anularea vanzarii-cumpararii ca fiind facuta in dauna mostenitorilor rezervatari.
Va multumesc pentru raspunsuri si sper sa nu fi facut ceva acte false atunci cand au intocmit titlul pentru ca unchiul meu era pe vremea aia acolit al primarului de atunci.
In Romania a devenit o practica ca primarii sa faca ce doresc in privinta bunurilor unor decedati, functie de spaga pe care o primesc. Astfel creeaza procese si pun in opozitie juridica copiii decedatilor. Acestia ajung in instanta in care poarta adevarate razboaie familiare. De multe ori primarii sunt mana-n mana cu judecatorii de la fond! Mii, zeci de mii de familii, mai ales pe legile proprietatii, datoria primarilor si legislatiei pe care o aplica cum vor, au ajuns dusmani in instante. Politicul, indiferent de partid, protejeaza primarii si nu modifica legislatia pentru a stopa puterea primarilor asupra bunurilor persoanelor fizice, etc. De la ei in sus se pompeaza, voturi, bani, terenuri, etc.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Autorizație demolare Cucinela Cucinela Bună ziua ! Am primit de la bunica mea un pământ pe care este și casa bătrânească . Actele de vânzare cumpărare l-am făcut prin judecătorie ... (vezi toată discuția)
Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)