avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenul vandut prin contract de vanzare-cumparare mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenul vandut prin contract de vanzare-cumparare mai poate fi inclus in masa succesorala?

Buna seara!
As vrea sa expun urmatoarea situatie:
In urma aplicarii L. nr. 18/1991 unchilor mei li s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor mostenite de la parintii lor ( tatal meu nu a fost inclus pe acel titlu de proprietate intrucat nu a solicitat, la momentul potrivit, reconstituirea dreptului de proprietate). Ulterior unchii mei vand tatalui meu o parcela din aceste terenuri in baza titlului de proprietate pe care il detineau, moment in care s-a incheiat un contract de vanzare - cumparare).
Cu putin timp in urma unul dintre unchi a decedat (acesta nu a fost casatorit, nu a avut copii). S-a solicitat deschiderea succesiunii in instanta, de catre unchii ramasi in viata. Este vorba despre succesiunea de pe urma unchiului decedat si a bunicilor mei.
In masa succesorala a fost inclus si terenul care a fost vandut de catre unchii mei fratelui lor, respectiv tatalui meu. Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: deeam , utilizator 12:46, 19 Decembrie 2011
nu se poate include in masa succesorala un teren vandut. daor daca nu a fost incheiat actul in forma autentica...deoarece atunci este nul
da, contractul de vanzare - cumparare a fost incheiat la notariat si are atasata si o incheiere de autentificare.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Buna seara! stefania raluca stefania raluca Tatal meu a mostenit de la tatal sau un teren..El are un frate..Terenul apartine amandurora..Fratele lui a vandut partea care i se cuvenea de teren dar in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Panici Doinita Panici Doinita In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu ... (vezi toată discuția)