Tatal meu a mostenit de la tatal sau un teren..El are un frate..Terenul apartine amandurora..Fratele lui a vandut partea care i se cuvenea de teren dar in actul de la notariat pe care l-au facut in loc de numele fratelui sau din gresala au pus numele tatalui meu si numarul fratelui de parcela si s-au semant actele asa..Ce se poate face acum pentru a-mi face cartea aceea de mostenitor pe un pamant care de fapt e ca si vandut?Multumesc
In mod normal in Cartea funciara nu ar trebui sa se intabuleze noul proprietar .In functie de operator ar trebui sa trimita actele inapoi la notar.Ar terbui sa verifici CF-ul sa vezi daca sa operat trecerea unui nou proprietar si sa faceti la notar un act aditional la contract in care se specifica gresala facuta .Dar va trebui sa vina si cumparatorul sa semneze.
buna ziua!
haideti sa lamurim putin situatia:
exista un CM de pe urma bunicului dvs in care apar ca mostenitori tatal dvs si unchiul, fiecare cu cate o cota parte indiviza de 1/2.
ca si masa succesorala niste terenuri/ teren
nu precizati daca exista si un act de partaj pe masa succesorala a bunicului, daca nu exista atunci si tatal dvs ar fi fost chemat la vanzare, mai putin in cazul in care unchiul ar fi instrainat cota sa parte indiviza dintr-un bun.
nu spuneti ce act s-a incheiat la notariat si ce obiect a avut acel act.
reveniti cu detalii.
Mostenire
Maria 32
Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune
roxana g23
Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)