avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte bunuri nu au facut executia testamentara. Tot ei sunt cei care au folosit si acest teren deoarece este in livada casei. Eu am intrat in posesia acestui testament in anii 1995. Ce se poate face pentru a intra in posesia legala a terenului in conditiile in care bunicul este decedat iar cel care era urmas de drept a decedat si el iar urmasii acestuia nu au facut succesiunea si nici nu au de gand sa o faca ????
Cel mai recent răspuns: Felicia1955 , utilizator 14:19, 6 Ianuarie 2015
Spuneti ca testatorul este bunicul dvs. Apoi vorbiti despre mostenitorii legali ai celorlalte bunuri iar in final despre cel care era urmas de drept al bunicului si care a decedat.
Cand vorbiti de mai multimostenitori, cand de un singur mostenitor...si dvs sunteti nepoata...
Trebuie facuta succesiunea dupa bunic si in functie de cati mostenitori au fost si cati mai traiesc , si alte succesiuni.
Testamentul este din 1960. Dupa 1990 nu s-a facut titlu de proprietate pe ntru acel teren ? Daca da, pe numele cui ?
De cand ati aflat de testament au trecut 20 de ani !!!!!!!! Poate atunci mai traiau cateva persoane si ar fi fost mai usor sa dati de capatul mostenirii.
Daca sunteti nepoata, cereti anexa 24 de la primarie cu mostenitorii bunicului, e primul pas, sa vedeti cam cati sunteti . Va trebuie si avocat pentru dezbaterea succesiunii in instanta.
Eu detin un titlu de proprietate in care este trecut acest pamant. Titlul a fost emis pe numele parintilor mei de catre Primarie, este stipulat exact ce este si in Testamentul bunicului. In acest testament este doar fiul cel mic si eu (nepoata) . Ceilalti copii ai bunicului au primit in timp ce li se cuvenea. Dar intre timp a decedat si bunicul si fiul, dar succesiunea nu s-a facut asa cum era firesc. Acum mai sunt in viata sotia unchiului meu si copii lor. Care este procedura legala.???
Pamantul este unul singur. Actele sunt doua.... Daca aveti titlu de proprietate pe acel teren, dupa cum spuneti este sola si parcela din testament, deci este al parintilor dvs., de ce va mai complicati cu testamentul ?
simo_v a scris:n
nPamantul este unul singur. Actele sunt doua.... Daca aveti titlu de proprietate pe acel teren, dupa cum spuneti este sola si parcela din testament, deci este al parintilor dvs., de ce va mai complicati cu testamentul ? nn
nn

Parintii mei au decedat, deci oricum trebuie intrat in legalitate, eu eram fiica minora de aceea a fost facut tittlul pe parinti. Logic eu trebuie sa demonstrez ca sunt fiica, descendenta pe linia mamei (bunicul era din partea mamei) . Dar problema este alta eu nu pot intabula acest teren deoarece in Testament este stipulat ca trebuie facute actele de succesiune si apoi fiecare va intra in posesia bunurilor. Deci care este procedura de efectuare a succesiunii in afara notarului exista alte demersuri care pot fi facute legal , tinand cont de faptul ca a trecut atat de mult timp si celelalte rude sunt imprastiate in tara si in Europa si efectiv este greu sa ne intalnim...
Dupa cum va numiti presupun ca sunteti nascuta in 1955 si in 1960 cand s-a facut testamentul erati minora. Dar in 1990 cand au inceput sa se emita titlurile de proprietate erati de mult timp majora.
Titlul de proprietate pentru terenuri este actul de proprietate al oricarei suprafete de teren. Actul de proprietate este unul singur, nu poate exista nici un imobil sau nici un alt lucru care sa aiba doua acte de proprietate diferite.
Daca acel teren este mentionat in titlul de proprietate al parintilor dvs, atunci acela este actul sau de proprietate.
Faceti succesiunea dupa parinti si veti deveni mostenitoarea acelui teren cu livada.
Daca sunteti mai multi frati, desigur veti fi mostenitori ai livezii, toti fratii.
Daca faceti certificat de legatar veti fi mostenitoarea livezii impreuna cu unchiul decedat dupa care va trebui sa se faca succesiune si iesire din indiviziune.
Mergeti la un notar cu toate actele pe care le aveti. Cu actele pe masa, studiate, raspunzand direct la intrebarile notarului, solutia pe care o veti primi va fi cu siguranta cea corecta .

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog scrieți dacă există posibilitatea notării ... goja valeria goja valeria Bună ziua. Vă rog scrieți dacă există posibilitatea notării posesiei în cartea funciară având în vedere că terenul pe care l-am moștenit se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)