avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte bunuri nu au facut executia testamentara. Tot ei sunt cei care au folosit si acest teren deoarece este in livada casei. Eu am intrat in posesia acestui testament in anii 1995. Ce se poate face pentru a intra in posesia legala a terenului in conditiile in care bunicul este decedat iar cel care era urmas de drept a decedat si el iar urmasii acestuia nu au facut succesiunea si nici nu au de gand sa o faca ????
Cel mai recent răspuns: Felicia1955 , utilizator 14:19, 6 Ianuarie 2015
simo_v a scris:

Dupa cum va numiti presupun ca sunteti nascuta in 1955 si in 1960 cand s-a facut testamentul erati minora. Dar in 1990 cand au inceput sa se emita titlurile de proprietate erati de mult timp majora.
Titlul de proprietate pentru terenuri este actul de proprietate al oricarei suprafete de teren. Actul de proprietate este unul singur, nu poate exista nici un imobil sau nici un alt lucru care sa aiba doua acte de proprietate diferite.
Daca acel teren este mentionat in titlul de proprietate al parintilor dvs, atunci acela este actul sau de proprietate.
Faceti succesiunea dupa parinti si veti deveni mostenitoarea acelui teren cu livada.
Daca sunteti mai multi frati, desigur veti fi mostenitori ai livezii, toti fratii.
Daca faceti certificat de legatar veti fi mostenitoarea livezii impreuna cu unchiul decedat dupa care va trebui sa se faca succesiune si iesire din indiviziune.
Mergeti la un notar cu toate actele pe care le aveti. Cu actele pe masa, studiate, raspunzand direct la intrebarile notarului, solutia pe care o veti primi va fi cu siguranta cea corecta .


Multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog scrieți dacă există posibilitatea notării ... goja valeria goja valeria Bună ziua. Vă rog scrieți dacă există posibilitatea notării posesiei în cartea funciară având în vedere că terenul pe care l-am moștenit se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)