avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Unchiul este decedat. El a avut 2 copii cu prima sotie, iar dupa divort a mai avut un copil dintro relatie neoficiala. S-a recasatorit si nu a mai avut alti copii.
Dupa deces i s-a eliberat titlul de proprietate. Ultima sotie a declarat ca este unic mostenitor si a obtinut certificat de mostenitor, apoi a donat toata averea unei nepoate. Cei doi copii din prima casatorie au descoperit ilegalitatea si nepoata le-a donat toata averea pe care au vanduto cu act de vanzare cumparare. In aceasta situatie copilul vitreg ce are de facut?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 13:50, 24 Iunie 2011
Copilul care nu este trecut in certificatul de mostenitor poate solicita anularea respectivului certificat de mostenitor, ulterior putand solicita anularea contractului de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare cumparare ContSters134265 ContSters134265 In anul 2003 primaria a acordat titlu de proprietate sotiei din a doua casatorie a unchiului meu decedat in anul 1997, pentru intreaga suprafata de teren ... (vezi toată discuția)
Atacare in contencios titlu de proprietate ContSters134265 ContSters134265 In anul 2005 Prefectura Prahova a eliberat titlu de proprietate unchiului meu, pentru casa si terenul intravilan apartinand legal bunicii. Unchiul a ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)