proprietatea a fost a bunicului si ca urmasi avand 2 copii care au decedat si nu au facut partaj.Prin legea 18-1991, suprafata este impartita inegal astfel ca nepotii unuia folosesc mai mult teren curti constructii decat nepotii celuilalt copil. Ce actiune se poate face in instanta, ca divizarea sau partajul terenului de curti constructii sa fie egal?
Daca au fost emise Titluri de proprietate distincte in baza Legii 18/1991 situatia este destul de complexa. Nu se poate solicita pur si simplu partaj succesoral pentru ca exista acte de proprietate ulterioare(emise in baza Legii 18/1991) si acestea produc efecte juridice. Contestarea acelor titluri ar fi trebuit sa se faca in termen de 30 de zile de la emiterea titlurilor, conform art. 53 si 64 din Legea 18/1991. Acum mai putem discuta doar despre constatarea nulitatii titlurilor, in baza art. III din Legea nr. 169/1997 dar sansele, in opinia mea, sunt modeste.
Atunci cand proprietarul nu are posesia asupra intregii suprafete de teren din act se adreseaza instantei cu actiune in revendicare imobiliara si solicita obligarea persoanei care ocupa fara drept parte din proprietatea sa sa-i lase terenul in deplina proprietate si linistita posesie.
proprietatea are perete comun si a facut din magazie camere fara autorizatie acum ca sa imi dea pamantul. credeti ca vrea sa darime , sau ca instanta o pune sa darime sa imi dea pamantul?
Casa fara acte.
Imparatul
Ce as putea face in urmatorul caz?
Bunicii mei, au o casa si poamant la tzara. Pe pamantul pe care este contruita casa (casa ridicata din 1920), i a-s facut ... (vezi toată discuția)