avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasune proprietate devenita rezervatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasune proprietate devenita rezervatie

Bunica mea avea in proprietate o pasune dintr-o zona care a fost confirmată ca rezervație floristică prin Hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 8/1994 și prin Legea 5/2000.

Acum avem noi mostenitorii titlu de proprietate pe pasune.
Faza e ca noi acum nu ne putem folosi in niciun fel de ea (pasunat animale, cosit etc), pentru ca este zona floristica protejata plus sunt vipere unice in lume.

Singurul beneficiu care am reusit sa-l obtinem este sa nu paltim impozitul si asta dupa ce am atras atentia functionarilor.

Exista vreo lege care sa oblige statul/primaria sa ne dea pamant / pasune in alta zona a comunei?
Exista o cale de atac / lege care sa trateze astfel de situatii in care degeaba avem pamantul daca nu-l putem folosi pt ca Statul l-a incadrat in astfel de categorie protejata?

Alte discuții în legătură

Poate cineva fara acordul proprietarului sa arendeze o suprafata de teren? supermoni supermoni un cetatean al comunei in care locuiesc vrea sa arendeze un agricol in suprafata de cca 70 ha. din cele 70 ha,eu detin 2 ha. eu si inca cativa concetateni,nu ... (vezi toată discuția)
Impozit platit pe nimic Neiyre Neiyre Detin 2.57 ha mostenite prin retrocedare de la tatal meu. Am platit impozitul aferent, dar este o zona in care nu se poate cultiva nimic si platesc degeaba. ... (vezi toată discuția)
Fond funciar, paduri urbariale, composesorate, etc Gheorghe Cismas Gheorghe Cismas Hallo, va rog sa ma ajutati sa gasesc definitiile urmatorilor termeni: padure urbariala, comuna politica, composesorat. Va multumesc. (vezi toată discuția)