avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate cineva fara acordul proprietarului sa arendeze o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate cineva fara acordul proprietarului sa arendeze o suprafata de teren?

un cetatean al comunei in care locuiesc vrea sa arendeze un agricol in suprafata de cca 70 ha. din cele 70 ha,eu detin 2 ha. eu si inca cativa concetateni,nu suntem de acord ca acel individ sa ne arendeze terenul,care acum este folosit drept pasune pt animale. si el vrea tot pt pasunat sa foloseasca terenul,dar vrea sa aduca animale din alta localitate,or pasunatul comunei noastre era si asa insuficient,de aceea noi cei care aveam terenuri agricole in apropierea pasunii(ma refer la cele 70 ha),am cazut de acord ca acele terenuri sa fie lasate pt pasunat. spuneti-mi va rog,ar putea sa ne ia terenul,fara acordul nostru? exista cumva vreo lege in favorea noastra? daca da,va rog sa-mi spuneti care este,sa pot sa ma documentez pana duminica cand se va face adunarea generala in care se va dezbate acest subiect. va multumesc! astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 20:12, 9 Aprilie 2011
Buna ziua !
Cat timp sunteti proprietar al terenului nu se poate dispune in niciun mod de acesta fara acordul dvs. ...

Buna ziua !
Cat timp sunteti proprietar al terenului nu se poate dispune in niciun mod de acesta fara acordul dvs. ...
dar daca cativa din cei care detin teren in suprafata respectiva vor sa-l dea spre arenda? precizez ca cele 2 ha pe care le detin sun impartite in 3 parcele,dar si ceilalti detinatori au la fel terenul impartit in 2 sau mai multe parcele? ce ma sfatuiti sa fac? cum sa procedez?
Fiecare proprietar poate dispune in miod liber de bunurile proprietate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arenda cu primaria alinibiza alinibiza as dori sa arendez pasune de la primaria comunei,deoarece posed 200 de oi ,si as vrea sa stiu la cate ha as avea dreptul ,in conditiile in care din cele 350 ha ... (vezi toată discuția)
Restituire teren arabil/padure MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)