avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire teren arabil/padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire teren arabil/padure

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si respectiv pt. padure? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
MihaiBucur, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 17:37, 11 Iulie 2009
Depinde de cati metri ati detinut-de exemplu ,eu am obtinut reconstituirea pentru tot terenul de 10000 mp-echivalentul a 1 ha.
Pentru persoanele fizice art.3 (2)1 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997 dispune ca:
21)Pentru terenurile proprietarilor deposedaţi, persoane fizice, pe care se află păşuni şi fâneţe, reconstituirea se face pentru diferenţa dintre suprafaţa de 50 ha de familie şi cea adusă în cooperativa agricolă de producţie sau preluată prin acte normative speciale ori prin orice alt mod de la membri cooperatori sau de la orice altă persoană fizică deposedată, dar nu mai mult de 100 ha de proprietar deposedat.
(la data 28-iun-2007 Art. 3, alin. (2) din capitolul I completat de Art. I, punctul 1. din Legea 193/2007 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata maxima ce poate fi reconstituita Anna63 Anna63 Buna seara ! Va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de hectare de teren agricol si forestier care poate fi reconstituit. in acest moment conform ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii 193/2007 MarinM MarinM Buna ziua. Eu sunt inginer si recunosc uneori citesc un text de lege si ma gandesc 4 zile... ce a vrut sa spuna???? Deci textul e urmatorul: Pentru terenurile ... (vezi toată discuția)