avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata maxima ce poate fi reconstituita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata maxima ce poate fi reconstituita

Buna seara !
Va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de hectare de teren agricol si forestier care poate fi reconstituit. in acest moment conform legilor in vigoare? Dar la momentul aplicarii legii 247/2005.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 15:57, 26 Septembrie 2009
Conform titlui VI din legea mentionata reconstitirea dreptului de proprietate poate fi facuta pina la 50 de ha pentru fiecare proprietar deposedat
Multumesc pt, rasuns, dar mai am o neclaritate:

Conform art. 1 din Legea nr. 193/2007

La articolul 3, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:
„(21) Pentru terenurile proprietarilor deposedaţi, persoane fizice, pe care se află păşuni şi fâneţe, reconstituirea se face pentru diferenţa dintre suprafaţa de 50 ha de familie şi cea adusă în cooperativa agricolă de producţie sau preluată prin acte normative speciale ori prin orice alt mod de la membri cooperatori sau de la orice altă persoană fizică deposedată, dar nu mai mult de 100 ha de proprietar deposedat.”


Cum se poate interpreta acest articol?
Proprietarul deposedat trebuia sa aiba numai pasuni si fanete pentru a i se recostitui si diferenta dela 50 la 100 de ha , sau sa i se reconstituie numai pasuni si fanete pana la diferenta de 100 ha??



Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Anna63, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire teren arabil/padure MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii 193/2007 MarinM MarinM Buna ziua. Eu sunt inginer si recunosc uneori citesc un text de lege si ma gandesc 4 zile... ce a vrut sa spuna???? Deci textul e urmatorul: Pentru terenurile ... (vezi toată discuția)