avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretarea Legii 193/2007
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretarea Legii 193/2007

Buna ziua. Eu sunt inginer si recunosc uneori citesc un text de lege si ma gandesc 4 zile... ce a vrut sa spuna????
Deci textul e urmatorul: Pentru terenurile proprietarilor deposedaţi, persoane fizice, pe care se află păşuni şi fâneţe, reconstituirea se face pentru diferenţa dintre suprafaţa de 50 ha de familie şi cea adusă în cooperativa agricolă de producţie sau preluată prin acte normative speciale ori prin orice alt mod de la membri cooperatori sau de la orice altă persoană fizică deposedată, dar nu mai mult de 100 ha de proprietar deposedat.
Iar speta este: Suprafata preluata a fost de 200 ha (50 ha arabil si 150 pasune). Daca titularul dreptului a primit a primit cele 50 ha arabil, mai are de primit inca 100 de ha de pasune sau inca 50?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Suprafata maxima ce poate fi reconstituita Anna63 Anna63 Buna seara ! Va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de hectare de teren agricol si forestier care poate fi reconstituit. in acest moment conform ... (vezi toată discuția)
Restituire teren arabil/padure MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna ziua! Va rog sa imi spuneti numarul maxim de hectare pentru care se poate reconstitui dreptul de proprietate unei persoane, pentru teren agricol si ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)