avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Estina

Activitate Estina

Răspuns la discuția Prins fara permisul de conducere
"l-a eliberat" imi cer scuze .. m-am grabit.
pai eu nu fac comentarii pe seama articolelor prevazute in OUG 195 sau C.P. eu vb in ceea ce priveste practica si cum au fost solutionate astfel de cauze , prin prisma faptului ca fapta nu prezinta un grad de pericol social atat de ridicat incat sa fie nevoie de trimitere in judecata. despre fapta de ucidere din culpa , sa nu fie trimis in judecata , ar insemna sa plateasca o suma maricica familiei decedatului. altfel nu vad cum... dle alex...dak am inteles bn , ati comis infractiunea de conducere cu pc suspendat , pe raza judetului Olt. deci va trb sa ajungeti acolo. pt ca permisul dvs. va fi inaintat la DGPMB - Brigada Rutiera abia dupa ce veti depune cererea de restituire , la care atasati ordonanta si copie de pe chitanta prin care ati akitat amenda administrativa., la IPJ Olt - Serviciul Rutier. abia apoi acestia vor trimite pc la unitatea care la eliberat initial.asa ca este nevoie sa va prezentati acolo. si nu uitati de testare la reguli de circulatie. inainte de a trece cele 90 zile.
dl Neamtu.... procedura este asa...dupa ce organele de politie finalizeaza cercetarile , propun o solutie...insa procurorul este cel care dispune. in cazul dvs si al prietenei , sigur va dispune o scoatere de sub urmarirea penale , cu plic. art. 18 ind. C.P. , adica o amenda administrativa. nu e cazul de judecata., iar dvs. nu aveti nevoie sa mai faceti nmc ulterior pentru ca pentru pentru art 86 alin. 3 , OUG 195 nu prevede retinerea permisului. si cam atat! foarte simplu! nu va trb nici un avocat!
al3x123 ... trecerea caii ferate cand barierele sau semibarierele sunt in coborare , este o contraventie pentru care se retine permisul pentru 90 de zile , cu testare obligatorie la reguli de circulatie. iar fapta ulterior comisa , este o infractiune pentru care se va dispune cu siguranta o solutie ca in cazul de mai sus , cu precizarea ca dvs. trb sa va prezentati dupa emiterea ordonantei la serviciul rutier pe raza caruia ati comis fapta pentru a depune cerere de restituire, atasand la aceasta copie ordonanta si chitante de achitare a amenzii administrative. plus testare!!!
parerea mea...in astfel de infractiuni..la reguli de circulatie ... cu un grad de pericol social scazut..kiar nu este nevoie de avocat..decat daca vreti sa cheltuiti bani aiurea. pt ca nici un procuror pentru conducere fara pc sau cu pc suspendat sau incredintare nu va dispune prin rezolutie sau ordonanta CONDAMNARE.. asa ca nu e cazul inkisorii . asta se intampla doar in cazul accidentelor soldate cu vatamare corporala grava sin culpa sau ucidere din culpa. nu e cazul sa va ingrijorati. vi se va da sigur o amenda administrativa de 1000 lei si gata...asa se intampla in 100% din astfel de cazuri.
si va asigur ca nu va trebuie avocat pentru o astfel de fapta. in judecata nu veti ajunge sigur!!! iar dupa ce procorurul va dispune prin ordonanta sau rezolutie , va veti putea lua permisul . trb sa depunti cerere la serviciul rutier pe raza caruia ati savarsit fapta , la care atasati copii de pe ordonanta si chitanta prin care ati achitat amenda. in caz ca cercetarile dureaza mai mult de 120 zile , veti putea lua permisul dupa depunerea cererii de restituire in cateva zile. nu va trb istorii frumoase1 pentru ca e dreptul dvs. asa prevede OUG 195/2002R. daca doriti va pot da si alte informatii . spre ex, pentru retinerea unui pc la infractiuni OUG 195 prevede ca trb sa dati testare la reguli de circulatie pentru a nu se majora perioada de suspendare , care initial este de 90 zile.
conducere cu permisul suspendat - este infractiune , prevazuta la art. 86 alin.2 din OUG195/2002 R. veti fi cercetat penal si , ca in majoritatea cazurilor , procurorul va va stabili o amenda administrativa , pentru ca nu e o fapta cu un grad de pericol social atat de ridicat.
Răspuns la discuția pensie de intretinere
a fost stabilita in 2008 , dar intre timp salariul meu a scazut. si am inteles ca dupa 6 luni pot face o cerere de recalculare sau cam asa ceva.
buna ziua! as dori sa stiu si eu cat % din salariu reprezinta pensia de intretinere a unui minor? spre ex la un salariu de 1100 lei, cat inseamna?initial mi s-a stabilit pensia de 350 lei , avand alt salriu. acum a scazut si as vrea sa depun o cerere pentru recalculare,intrucat au trecut cele 6 luni.multumesc