buna ziua! as dori sa stiu si eu cat % din salariu reprezinta pensia de intretinere a unui minor? spre ex la un salariu de 1100 lei, cat inseamna?initial mi s-a stabilit pensia de 350 lei , avand alt salriu. acum a scazut si as vrea sa depun o cerere pentru recalculare,intrucat au trecut cele 6 luni.multumesc
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la 25% din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si 1/2 pentru trei sau mai multi copii.
Astfel la un salariu de 1100 de lei,25% inseamna 275 lei.
Inteleg ca aveti o pensie stabilita intr-un cuantum fix. Deci numai in masura in care este fixat in acel cuantum fix puteti promova o alta actiune,pentru ca in situatia in care deja este stabilita in procent de 25% din venitul dvs. realizat de dvs. actiunea este inutila.
Puteti sa cereti reducerea pensiei, daca s/a modificat cuantumul veniturilor si pensia nu a fost stabilita procentual.
In cazul dvs,. procentul fiind fixat, se retine din salariul care este mai mic, deci si pensia va fi mai mica...
Pensie alimentara
ramona_1984
Buna ziua,
Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
conico
buna ziua!
as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu!
el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)