avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permisul de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permisul de conducere

Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt consecintele va cer un sfat
Fapta constituie infractiune.
Daca aveti noroc nu veti pati ceva grav.
Daca nu aveti noroc veti fi condamnat penal.
Daca va angajati avocat ati putea avea noroc.

avocat Claudiu Lascoschi
pey am zis ca o sa imi angajez avocat dar inca nu sa solutionat dosarul...domni politisti miau zis ca sar putea ori sa ma trimita in instanta ori sa scap cu amenda administrativa si permisul restituit
ar putea sa mi se dea la sentinta inchisoare cu executare sau inchisoare cu suspendare>>?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fapta constituie infractiune.
Daca aveti noroc nu veti pati ceva grav.
Daca nu aveti noroc veti fi condamnat penal.
Daca va angajati avocat ati putea avea noroc.

avocat Claudiu Lascoschi

Este vorba despre infractiunea de conducere a unui autovehicul,avand pernisul de conducere suspendat,prev.de art.86 al.2 din OUG nr.195/2002,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Avand in vedere,ca nu ati mai comis alte infractiuni,trebuie sa aveti o comportare sincera de colaborare formala cu cu organele de urmarire penala,cat si cu instanta de judecata,situatie care v-ar ajuta sa vi se aplice sanctiunea minima,cea cu amenda penala.
Este bine sa angajati un avocat pentru a va sustine cauza atat la urmarirea penala si eventual, in fata instantei de judecata
al3x123 a scris:

pey am zis ca o sa imi angajez avocat dar inca nu sa solutionat dosarul...domni politisti miau zis ca sar putea ori sa ma trimita in instanta ori sa scap cu amenda administrativa si permisul restituit

Ce ati zis dvs., am zis si eu si domnii politisti...
Treaba cu norocul face diferenta pentru ca din ce s-a zis nu rezulta ce va iesi, or pe dvs., tocmai acest lucru va intereseaza.:)

Ideea este ca nu trebuie sa asteptati sa fiti trimis in judecata pentru ca intr-o atare situatie ar avea dreptate R. Gabi...si nu cred ca ati dori acest lucru.:)
Si dvs. ati putea avea dreptate...dupa cum ati scris in mesajul ulterior...celui citat de mine...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Taxa avocat Daniela Dinu Daniela Dinu In situatia in care s-a facut analiza singelui la IML cu valoarea alcoolemiei de 1,55 si s-a intocmit dosar penal ,cat credeti ca va fi taxa impusa de un ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnat cu suspendare savarseste o alta infractiune Valentin15081984 Valentin15081984 As avea si eu o problema ,daka binevoiti sa imi raspundeti....anul trecut am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)