avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... taxa avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

taxa avocat

In situatia in care s-a facut analiza singelui la IML cu valoarea alcoolemiei de 1,55 si s-a intocmit dosar penal ,cat credeti ca va fi taxa impusa de un avocat pentru a se ajunge in situatia contraventionala?In cat timp se poate obtine permisul de conducere?
Mai inainte de toate trebuie incadrata fapta dvs, sa inteleg ca ati fost depistat in stare de ebrietate la volan atunci ati comis infractiunea prevazuta de art. 87 alin 1 din OUG nr. 195/2002 pedepsita cu inchisoarea de la 1-5 ani .In cazul in care se va stabili ca sunteti vinovat se va aplicao pedeapsa fie cu executare fie cu suspendare sii indiferent de sanctiunne se va anula permisul .puteti da din nou pentru permis fie dupa un an de la data executarii pedesei in caz ca veti primi o pedeapsa cu executarea, fie in 6 luni de la data ramanerii definitive a hotararii daca vi se va suspenda executarea pedepsei. Sunt multe de discutat si am putea purta o discutie in particular daca va inetreseaza, cazul nu echiar asa de simplu
auziti...cat e "taxa". Dumnezeule. Nici 100 de "taxe" nu transforma o infractiune in contraventie. Cine va spune ca poate va pacaleste.

Nu mai sariti asa...
Omul se refera la altceva. Daca poate sa-l ajute cineva cu recalcurea (calculul retroactiv al alcoolemiei)
#-o
Daca titularul permisului de conducere este condamnat pentru infractiunea prev. de art.87 al.1 din Oug195/2002 permisul se anuleaza.
Astfel, in functie de felul sanctiunii primite acesta se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa cum urmeaza:
-dupa 6 luni de la data executarii pedepsei in regim de privare de libertate sau la locul de munca ( si in cazul amenzii penale in acelasi termen, insa in cazul dvs. sanctiunea este de 1-5 ani fara alternativa amenzii )
-dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.
Pot exista situatii in care pentru o inselaciune sau o alta infractiune sa se ajunga la o amenda administrativa insa in cazul dvs. e mult prea greu de spus daca veti putea ajunge la o amenda administrativa.
De principiu, nu cred ca veti ajunge la amenda administrativa dar poate ca nu ar fi nici imposibil daca exista elemente care sa ajute in apararea dvs.
Problema cu taxa este eronata.
Incercati sa consultati unul sau mai multi avocati si dupa ce se obtin informatii sigure despre dosar se poate expune o parere.
Primul pas ar fi sa cautati un avocat pentru o consultatie juridica deoarece doar asa avocatul isi poate forma o prima parere.Daca nu ati facut accident si nu exista nici concurs de infractiuni situatia va poate fi totusi favorabila.

In schimb, daca lucrurile vor merge rau, aveti sanse destul de mari sa nu ajungeti la inchisoare dar sa va pierdeti permisul...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal hagiugheorg1_BZ hagiugheorg1_BZ va salut.am o mare problema am fost prins la volan baut cu o concentratie alcoolica de 0,73 in aer expirat cit poate sa iasa la proba de singe si daca e amenda ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului alin_alin alin_alin ce sa fac daca am alcolemie de 0,90 in sange si a doua proba nu am mai facuto ..... si la ce sa ma astept pe viitor (vezi toată discuția)