In mai 2017 am intrat in somaj doar 2 saptamani pt.ca mi-am gasit singur alt loc de munca, dar dupa 8 luni s-a desfiintat si acest post.Am depus dosar la Somaj, mi s-a cerut inca o adeverinta pe ian-apr.2017 de la locul de munca anterior astfel incat impreuna cu cele 8 luni de la ultimul loc de munca sa rezulte cele 12 luni de stagiu de cotizare. Dupa cateva zile sunt sunat ca s-a respins dosarul si nu am drept la somaj.Ce demersuri pot sa fac ca sa beneficiez de ajutor de somaj sau alt ajutor pt. ca nu am niciun venit?
Dupa divot a urmat un Partaj care s-a desfasurat in urmatoarele instante:
- Judecatorie (fond) care a dat o sentinta civila/iunie 2008 ;
- Tribunal (apel) care a dat o Decizie civila/dec.2008 ;
- Curtea de apel (recurs) care a dat o Decizie civila irevocabila/mai 2009 atacata cu contestatie in anulare (respinsa) pt.care a emis o Decizie civila irevocabila/oct.2009.
Partea adversa a facut investire pt.executare silita prezentand doar hotararile de la Judecatorie si Tribunal si fara sa depuna hotararile de la Curtea de Apel.
Executorul imi trimite somatie/febr.2010 cu suma de plata,onorariul si cheltuieli de executare, in P-V consemneaza diminuarea sultei cu valoarea cheltuielilor de judecata de la Curtea de apel/oct.2009 care se compenseaza si modificarea onorariului lui la o valoare mai mica, precum si data platii. Am platit sulta si onorariul cf.P-V, am trimis pe fax ordinul de plata, am vorbit cu executorul si conform intelegerii dupa 2 zile trebuia sa iau de la el o declaratie legalizata la notariat cum ca partea adversa recunoaste platita datoria. Primesc dupa 2 saptamani o noua somatie pt.plata unei actualizari la sulta (actualizare calculata pe perioada:dec.2008-ian.2010). Somatia nu are stampila, executorul recunoaste ca e nula dar nu vrea sa incheie executarea motivand ca o sa emita o alta somatie si doar creditorul ii spune cand sa incheie executarea!!!
Poate sa emita alta somatie si mai ales sa solicite actualizarea pe perioda anterioara avand in vedere ca toate caile de atac asupra Deciziei Tribunalului/dec.2008 efectuate la Curtea de apel au fost initiate de partea adversa si acestea s-au finalizat in oct.2009 ?
In cat timp de la primirea somatiei (data stamplilei Postei de pe plic e 07.04.2010) pot sa fac contestatie la o somatie de executare silita avand in vedere ca a mai fost trimisa anterior o somatie care s-a si platit in termenul stabilit. In aceasta a 2-a somatie emisa la 2 luni dupa prima se solicita plata actualizarii sumei achitate cu toate ca la prima somatie s-a intocmit un P-V cu executorul si s-a stabilit clar suma de plata si onorariul lui fara sa solicite nicio actualizare. Aceata suma a fost achitata executorului. E corect sa emita o noua citatie? De asemenea somatia a-2-a nu are stamplila executorului doar semnatura lui. E valabila?
Prima somatie preia suma stabilita in ultima hotarare de la Curtea de Apel plus onorariul executorului (mentionate si intr-un P-V incheiat cu executorul), suma care s-a platit in termenul stabilit. A doua somatie, trimisa dupa ce am facut plata, solicita o actualizare la aceasta suma rezultata de plata in oct.2009 cand s-a incheiat partajul la Curtea de apel (dupa compensarea tuturor cheltuielilor si sultelor ) dar actualizata pe 1 an in urma:din dec.2008 pana in ian.2010 !!!
Mentionez ca nu s-a facut executare decat in febr.2010, deci dupa ce s-a incheiat partajul de Curtea de Apel, Atunci cum poate sa ceara actualizare din dec.2008 cand tocmai cealalta parte a facut recurs mai departe la Curtea de Apel ? Si subliniez : suma de plata stabilita prin compensarea datoriilor si cheltuielilor partilor rezulta din valori care au fost stabilite si in oct.2009, deci cum sa ceri actualizarea lor din dec.2008 !!!
Am parcurs in 5 ani un proces de partaj la urmatoarele instante:Judecatorie,Tribunal,Curtea de Apel. In final, in oct.2009 s-a dat hotararea irevocabila la Curtea de Apel care a stabilit valori conform hotararii date de Tribunal in dec.2008 S-a facut actiune de executare silita, am platit in termen suma stabilita prin hotararea finala si specificata in P-V incheiat cu executorul, iar dupa 1 luna executorul cere actualizare la suma platita pt.perioada dec.2008 - ian.2010 motivand ca decizia din dec.2008 era definitiva chiar daca a mai urmat 1 an de recurs la Curtea de Apel unde s-a finalizat partajul. E corect ca a emis o noua somatie dupa ce s-a platit datoria si mai ales sa ceara actualizare pe o perioada anterioara la o valoare stabilita prin hotarare irevocabila?