Am parcurs in 5 ani un proces de partaj la urmatoarele instante:Judecatorie,Tribunal,Curtea de Apel. In final, in oct.2009 s-a dat hotararea irevocabila la Curtea de Apel care a stabilit valori conform hotararii date de Tribunal in dec.2008 S-a facut actiune de executare silita, am platit in termen suma stabilita prin hotararea finala si specificata in P-V incheiat cu executorul, iar dupa 1 luna executorul cere actualizare la suma platita pt.perioada dec.2008 - ian.2010 motivand ca decizia din dec.2008 era definitiva chiar daca a mai urmat 1 an de recurs la Curtea de Apel unde s-a finalizat partajul. E corect ca a emis o noua somatie dupa ce s-a platit datoria si mai ales sa ceara actualizare pe o perioada anterioara la o valoare stabilita prin hotarare irevocabila?
Prima somatie preia suma stabilita in ultima hotarare de la Curtea de Apel plus onorariul executorului (mentionate si intr-un P-V incheiat cu executorul), suma care s-a platit in termenul stabilit. A doua somatie, trimisa dupa ce am facut plata, solicita o actualizare la aceasta suma rezultata de plata in oct.2009 cand s-a incheiat partajul la Curtea de apel (dupa compensarea tuturor cheltuielilor si sultelor ) dar actualizata pe 1 an in urma:din dec.2008 pana in ian.2010 !!!
Mentionez ca nu s-a facut executare decat in febr.2010, deci dupa ce s-a incheiat partajul de Curtea de Apel, Atunci cum poate sa ceara actualizare din dec.2008 cand tocmai cealalta parte a facut recurs mai departe la Curtea de Apel ? Si subliniez : suma de plata stabilita prin compensarea datoriilor si cheltuielilor partilor rezulta din valori care au fost stabilite si in oct.2009, deci cum sa ceri actualizarea lor din dec.2008 !!!