avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare irevocabila

Am parcurs in 5 ani un proces de partaj la urmatoarele instante:Judecatorie,Tribunal,Curtea de Apel. In final, in oct.2009 s-a dat hotararea irevocabila la Curtea de Apel care a stabilit valori conform hotararii date de Tribunal in dec.2008 S-a facut actiune de executare silita, am platit in termen suma stabilita prin hotararea finala si specificata in P-V incheiat cu executorul, iar dupa 1 luna executorul cere actualizare la suma platita pt.perioada dec.2008 - ian.2010 motivand ca decizia din dec.2008 era definitiva chiar daca a mai urmat 1 an de recurs la Curtea de Apel unde s-a finalizat partajul. E corect ca a emis o noua somatie dupa ce s-a platit datoria si mai ales sa ceara actualizare pe o perioada anterioara la o valoare stabilita prin hotarare irevocabila?
Cel mai recent răspuns: soso2010 , utilizator 12:36, 15 Aprilie 2010
Pare sa fi corect, pentru ca apelul suspenda executarea, dar recursul nu.
Depinde ce anume v-a somat executorul la inceput, ce scrie in hotararea definitiva etc.
Depinde ce temei invoca acum...
Prima somatie preia suma stabilita in ultima hotarare de la Curtea de Apel plus onorariul executorului (mentionate si intr-un P-V incheiat cu executorul), suma care s-a platit in termenul stabilit. A doua somatie, trimisa dupa ce am facut plata, solicita o actualizare la aceasta suma rezultata de plata in oct.2009 cand s-a incheiat partajul la Curtea de apel (dupa compensarea tuturor cheltuielilor si sultelor ) dar actualizata pe 1 an in urma:din dec.2008 pana in ian.2010 !!!
Mentionez ca nu s-a facut executare decat in febr.2010, deci dupa ce s-a incheiat partajul de Curtea de Apel, Atunci cum poate sa ceara actualizare din dec.2008 cand tocmai cealalta parte a facut recurs mai departe la Curtea de Apel ? Si subliniez : suma de plata stabilita prin compensarea datoriilor si cheltuielilor partilor rezulta din valori care au fost stabilite si in oct.2009, deci cum sa ceri actualizarea lor din dec.2008 !!!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
soso2010, utilizator
Faceti contestatie, mai mult nu stiu sa va spun fara acte in fata... Imi pare si ilogic si anormal ceea ce solicita, asa incat mergeti in instanta!
In cat timp pot sa fac contestatie la somatia de executare silita? Somatia esta valabila fara stampila executorului (are doar semnatura lui)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu executare silita soso2010 soso2010 Dupa divot a urmat un Partaj care s-a desfasurat in urmatoarele instante: - Judecatorie (fond) care a dat o sentinta civila/iunie 2008 ; - Tribunal (apel) ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoareasca avand ca obiect reancadrarea mihaelagrosu mihaelagrosu buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmaroarea speta. Sunt salariat in invatamant si scoala noastra a castigat, IN RECURS, reincadrarea conform L 330, avand in ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare perimare MihaDrag MihaDrag Sunt angajata din 2008 intr-o primarie pe recuperari amenzi .M-am ocupat de somatii si titluri executorii la toate pv.Am fost debutanta in domeniu totul era ... (vezi toată discuția)