avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare perimare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare perimare

Sunt angajata din 2008 intr-o primarie pe recuperari amenzi .M-am ocupat de somatii si titluri executorii la toate pv.Am fost debutanta in domeniu totul era nou .In urma acestor somatii am intalnit si cazul despre care vreau sa vorbesc pt ca nu stiu cum sa procedez mai departe.Debitorul avea amenda din 2005 iar eu am facut demersuri in 2009 dupa care debitorul a contestat impotriva somatiei si titlului pt ca spune reclamantul ca s-a preescris amenda .AM castigat dar el a facut recurs in 2010 dar din acel an nu am mai stiut nimic despre solutionare .Am intrebat mereu reclamantul dar a spus ca nu s-a interesat la tribunal dar sa nu mai fac somatie ca nu plateste si ca oricum s-a prescris .Azi am intrat pe net sperand sa gasesc la tribunal ceva legat de dosar si am gasit solutia /;Anuleaza recursul ca netimbrat.Intrebarea mea este ce mai pot face eu acum,sa-l somez din nou sigur va merge la tribunal pt ca pt.orice asa procedeaza .CE ma sfatuiti?Multumesc p raspuns
Cel mai recent răspuns: MihaDrag , utilizator 21:00, 20 Iunie 2014
Pai, daca recursul a fost respins ca netimbrat inseamna ca solutia data in prima instanta ramane definitiva.mergeti la instanta si investiti hotararea definitiva si irevocabila,dupa care trimiteti somatie de executare silita catre debitor,daca in termen de 15 zile nu achita datoria mergeti la un executor si cu hotararea investita cu titlu executoriu ,debitorul va fi executat silit.
Astfel veti recupera datoria plus cheltuielile de executare.
Daca l-ati somat ,puteti sa mergeti cu hotararea definitiva si irevocabila direct la executor,de restul se va ocupa executorul.

[folositi functia editeaza pt a completa un mesaj, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
trebuia sa il fi executat inca din 2009 pt ca nu a cerut si nu a castigat sa se suspende executarea pe perioada judecarii contestatiei.
In 2009 s-a intrerupt prescriptia incepand sa curga un alt termen de 5 ani, somati-l din nou si executati-l.
Multumesc pt raspuns dar mai vreau lamuriri laegate de acest caz.Modific pt ca somatia era in 2008 iar sentinta s-a dat in 2010luna 4 ,respectivul a facut recurs dar fara timbrare asa cum am spus .Deci fac o cerere catre judecatorie pt a se face mentiunea definitiva si irevocabila?
As vrea sa stiu daca nu cumva s-a prescris amenda pt.ca eu nu am stiut cum sa procedez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a prescris datoria? mariangabrieldumitrescu mariangabrieldumitrescu Buna ziua . Am o nelanurire vreau sa stiu daca mi-sa prescris datoria fata de o societate. In data de 11-11-2008 am castigat un proces prin care am primit de ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Termenul de la care se poate cere executaea silita ? Krissia . Krissia . :(( Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri va rog. 1.Daca o hotarare a devenit definitiva si irevocabila de la data de 18.04.2005 tot aceasta este si data de la ... (vezi toată discuția)