ne-am hotarat sa facem partajul prin notar unde platim onorariul de aprox 1% din valoarea expertizata a bunurilor aceeasi la care se aplica 3% in cazul partajului prin instanta. Suplimentar onorariului se mai plateste catre notar costul pentru cartea funciara deoarece tot el va face si intabularea adica un Cost Final de aprox 1,6% din masa partajabila.
in instanta se plateste taxa de timbru de 3% care iti este restituita in cazul in care partile se inteleg si fac tranzactie- cum e cazul nostru INSA, suplimentar, mai trebuie sa platesti 3% din valoarea expertizata a masei partajabile ( adica grilele notariale care apar pe siteul uniunii notarilor la "expertize") ca sa iesi din indiviziune sau sa legalizezi hotararea judecatoreasca.
Deci TOT PLATESTI 3%.
Adica 3% daca se inteleg partile caci daca nu,:sorry:;) de fapt sunt 6%.
Deci iata ca notarii sunt, cu o noua ocazie, cei mai cautati in cazul partajelor desi pana acum erau ocoliti in aceasta situatie din cauza ca erau prea scumpi. Ei, acum sunt "ieftini" si nu s-a modificat decat modul de raportare, tarifele in niciun caz! Adica din pacate pentru noi "plebea"....:tease:
anexe notar, de fapt grila de evaluare a imobilelor sunt publicate pe site-ul uniunii notarilor si se regasesc ca "expertize".
asa se poate verifica daca la stabilirea onorariilor notariale notarul a folosit valoarea minima din grila sau nu... insa din experienta va pot spune ca in general folosesc valoarea minima si astfel onorariul notarilor este cam la fel.
Nu stim daca s-a emis titlul de proprietate sau nu si pe numele cui s-a emis... Asta este din pacate problema. Asta vrem sa aflam.
La primaria din localitate nu putem sa rezolvam nimic. Asta am incercat, s-au trimis si adrese la care trebuiau sa raspunda legal in 30 de zile. Nu am primit niciun raspuns.
De asta ne gandim ca probabil s-a emis titlul pe numele fratilor mamei mele care sunt si locuiesc acolo in sat.
Si atunci vrem sa stim de unde putem sa aflam daca s-a emis acest titlu.
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei suprafete de padure din judetul Valcea. Padurea a fost confiscata de la bunicul nostru prin decretul 115/1959 si restituita prin anul 2000 proprietarilor. Proprietarii sunt mostenitorii bunicului meu, cei 4 copii adica mama noastra si 3 frati. Mama a depus o cerere de punere in posesie la consiliul local in 2005 insa nu a primit niciun raspuns. A trimis si o cerere oficiala prin care cerea sa i se dea informatii cu privire la cererea de punere in posesie inregistrata la primarie si tot nu a primit niciun raspuns. Intre timp nu s-a mai ocupat nimeni. De 5 ani nu stim ce s-a intamplat cu padurea pe care statul a restituit-o.
Va rog sa-mi spuneti cum putem afla daca s-a facut improprietarirea pentru padurea respectiva- au fost 4 mostenitori este posibil ca padurea sa se fi restituit numai unora dintre ei ?
se poate afla ce proprietati a avut bunicul nostru in totatlitate si care este situatia lor in acest moment?