avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie in partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie in partaj succesoral

BUNA,daca se incheie o tranzactie in p.succ.mai este necesara expertiza topo?cum se va percepe taxa de timbru ,pe valoarea indicata de noi sau instanta va solicita evaluarea acestora de un expert?partile sunt de acord din toate punctele de vedere insa sa se finalizeze totul mai repede,stiu ca incerc sa va rapesc din timpul d.tra insa cum considerati poate va ajut si eu in alta cauza,multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriana rusateanu , utilizator 12:15, 25 Aprilie 2010
mai este necesar alte acte inafara de titlul de p. a defunctei ,certificat de deces,anexa 24,actele de stare civila a partilor,certificat de atestare fiscala,adeverinta rol,?
daca tranzactionati nu mai este nevoie de exeprtiza,instanta va pronunta o hotarare de expedient pe baza vointei partilor ce va alcatui dispozitivul hotararii
in functie de valoarea bunurilor indicate in cerere si evaluate de parti se va percepe taxa de timbru
d/Ovidiu,buna dimineata,apreciez gestul de a raspunde la o ora tarzie din noapte,insa asa-i romanul cand ii dai un deget etc.va rog respectuos sa-mi raspundeti daca vreti la urmatorul aspect-daca partile fac o evaluare a terenurilor,iar instanta considera valoarea derizorie li se poate imputa sa faca evaluarea de un specialist?sau in eventualitatea in care partile doresc sa faca o evaluare corecta avem acces la anexele notarilor de evaluare a terenurilor?
anexe notar, de fapt grila de evaluare a imobilelor sunt publicate pe site-ul uniunii notarilor si se regasesc ca "expertize".
asa se poate verifica daca la stabilirea onorariilor notariale notarul a folosit valoarea minima din grila sau nu... insa din experienta va pot spune ca in general folosesc valoarea minima si astfel onorariul notarilor este cam la fel.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune codrut01 codrut01 In urma dezbaterii succesiuni mamei mele, am primit un certificat de mostenitor prin care se spune ca mostenesc o cota de 1/2 din terenurile inscrise intr-un ... (vezi toată discuția)
Expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua taxa de timbru se impune expertiza topo obligatorie pentru evaluare? greus greus Buna, Ziua! Am formulat in instanta o cerere de iesire din indiviziune. obiectul partajului sunt cateva terenuri de 2 ha, pe care le vom imparti la buna ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)