avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate sonia1978

Activitate sonia1978

Sunt PFA traducator, inregistrat la Administratia Financiara, in sistem real, neplatitor de tva, am CIF, nu CUI. Am obtinut semnatura electronica pe pfa, am primit documentul de confirmare si m-am inrolat in SPV dar cu CNP (nu am CUI, am doar CIF). Pe email am primit confimare de la ANAF:
Ati fost aprobat pentru serviciul SPV în calitate de pentru CUI/CIF (aici apare CNPul)
E corect sau am gresit si trebuie sa ma inrolez din nou cu CIF?
Ma refer la situatia in care un PRIMAR de municipiu se deplaseaza in alt oras, in interes de serviciu. Care este suma maxima care i se poate deconta pentru cazare? Se aplica prevederile din Anexa?
Anexa Art. 3. -
(1) Persoana care ocupă o funcţie de demnitate publică, precum şi persoana cu funcţie de conducere asimilată, în condiţiile legii, unei funcţii de demnitate publică din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice beneficiază pe perioada deplasării în interesul serviciului în alte localităţi din ţară de indemnizaţie de delegare în cuantumul prevăzut de art. 1 alin. (2) lit. a).
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1), care se deplasează în interesul serviciului în alte localităţi din ţară şi care nu se pot înapoia la sfârşitul zilei de lucru, pot opta fie pentru acordarea alocaţiei de cazare prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b), în condiţiile alin. (4) al aceluiaşi articol, fie pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare, pe baza documentelor justificative.

Prin urmare, i se poate deconta orice suma pentru cazare daca prezinta doc. justificative (factura hotel)? Nu exista nicio limita?
In afara de HG 714/2018, ce act normativ reglementeaza alocatia de cazare pe care o personalul autoritatilor publice o poate primi pentru deplasari? HG 714/2018 prevede suma de 265 lei, cu posibilitate de majorare cu 50%. Ma refer la situatia in care un primar de municipiu se deplaseaza in alt oras, in interes de serviciu. Care este suma maxima care i se poate deconta pentru cazare? avand in vedere faptul ca o camera la un hotel de 4* depaseste cu mult suma de 265 lei/noapte.
Sunt PFA traducator autorizat, dar si angajat la o institutie de stat. Sunt titularul unui certificat digital calificat profesional (semnatura electronica calificata), certificat primit de la institutia publica unde lucrez. Pot folosi aceasta semnatura si ca PFA sau e necesara achizitionarea unui nou certificat?
Multumesc.
Buna ziua! Sunt PFA traducator, in sistem real. Pentru aceasta categorie este obligatorie transmiterea facturilor prin E-factura sau nu? Multumesc.
Sunt PFA traducator, desfasor activitatea la domiciliu. Nu decontez pe PFA utilitatile. In aceste conditii, trebuie platit vreun impozit separat, in afara de cel pe care-l platesc pentru apartamentul in care locuiesc? Trebuie completata vreo declaratie? Multumesc.
Buna ziua! In afara declaratiei unice, mai trebuie completata vreo declaratie in anul 2021? Sunt PFA traducator, in sistem real, neplatitor de TVA. Multumesc.
Sunt PFA traducator. Am cont bancar deschis pe PFA. Doresc sa cumpar online un toner si sa-l platesc cu cardul. Ce voi inregistra in Reg.de Plati si Incasari? Ordinul de plata din extrasul bancar? De asemenea, daca nu am bani suficienti pe cardul PFA, pot alimenta din contul personal? Aceasta operatiune se inregistreaza?
Sunt PFA traducator, sistem real, neplatitor tva. Mi-am deschis cont bancar pe PFA. Lunar trebuie platita o taxa de administrare pt. acest cont. Daca nu am mai avut incasari in cont, pot alimenta acest cont din contul meu personal? Ce trec la detalii plata?
Sunt PFA traducator. Am primit o imprimanta folosita de la un prieten. O inregistrez in R.Inventar cu valoarea 0? Pentru a putea cumpara un toner pe PFA, cred ca trebuie sa apara la obiectele de inventar.