multumesc foarte frumos pt raspuns! sa inteleg ca nu mai avem sanse, deoarece el a facut imbunatatirile acum mai bine de 4 ani si s-a prescris acest drept de creanta despre care vorbiti???
el insa nu a facut nici un act cu ei cum ca o sa ii treaca ap pe numele lui, asta a fost greseala lui, doar verbal, si gazul l-au trecut pe el, si am vrut sa vedem daca avem sanse si daca se merita sa ne implicam intr-un ptoces, desi el mai are rata inca 6 ani....multumesc!
Buna ziua!
Situatia e cam asa: este vorba de un ap cu 4 camere,pe numele parintilor logodnicului meu; acum 4 ani el a luat bani din banca si l-a renovat( cca.400 mil vechi) poate mai mult a investit sub promisiunea ca il vor trece pe numele lui. Acum el mai are o sora,ei sunt in viata si ne dau pe noi afara,dar nu vor nici sa il despagubeasca, nici sa plateasca rata,care e 6 mil,inca 6 ani. 4ani am platit-o singuri,ne-au mai dat si ei cateva luni jumatate din ea. Intrebarea mea este,putem printr-un proces sa ii obligam sa il despagubeasca sau sa plateasca ei rata?
Un avocat mi-a spus ca am putea sa cerem despagubiri,avem sanse???
multumesc!
Buna seara! pe scurt: acum 2 ani nu mi-am platit factura de telefon mobil,pt ca mama mea o platea, deoarece eu eram studenta, nu aveam venit, iar ea a decis ca ca nu mi-o mai plateste (aprox.250lei). De atunci tot imi vin acasa facturi care au ajuns la 1300 lei.Plus ca acum mi se trimit somatii de la o societate de recuperari, ca voi fi data in judecata! Probabil ca am fost data deja. Ce mi se poate intampla?Nu am nimic pe numele meu, de fapt conduc o masina inscrisa in Bulgaria, cu drept de folosinta. Eu pana anu asta nu am lucrat nu am avut nici un venit, iar acum lucrez cu jumatate de norma si castig salariul minim! Mama mea ma tot bate la cap ca ii vin adrese acasa! Si daca as vrea sa platesc nu am cu ce, deoarece nu mai stau acasa, sunt in alta localitate! Daca ar fi sa pot le-as plati factura, efectiv cat am consumat! De ce sa platesc pt ceva nu m-am folosit? De atunci nici nu m-am mai folosit de nr!Mai bine as da bani la avocat decat sa le dau astora care de la 250 de lei cat am consumat eu or ajuns la 1300 lei si mai bine!!! Vreau un sfat, va rog frumos! Ce pot face si cum pot evita plata unor bani pe care nu ii detin? Ce mi-ar putea face?Dosar penal?sau? multumesc anticipat