Buna ziua!
Situatia e cam asa: este vorba de un ap cu 4 camere,pe numele parintilor logodnicului meu; acum 4 ani el a luat bani din banca si l-a renovat( cca.400 mil vechi) poate mai mult a investit sub promisiunea ca il vor trece pe numele lui. Acum el mai are o sora,ei sunt in viata si ne dau pe noi afara,dar nu vor nici sa il despagubeasca, nici sa plateasca rata,care e 6 mil,inca 6 ani. 4ani am platit-o singuri,ne-au mai dat si ei cateva luni jumatate din ea. Intrebarea mea este,putem printr-un proces sa ii obligam sa il despagubeasca sau sa plateasca ei rata?
Un avocat mi-a spus ca am putea sa cerem despagubiri,avem sanse???
multumesc!
el insa nu a facut nici un act cu ei cum ca o sa ii treaca ap pe numele lui, asta a fost greseala lui, doar verbal, si gazul l-au trecut pe el, si am vrut sa vedem daca avem sanse si daca se merita sa ne implicam intr-un ptoces, desi el mai are rata inca 6 ani....multumesc!
Exista un drept de creanta, in limita contributiei efectuate pentru sporirea valorii de circulatie a bunului imobil.
Dreptul de creanta este evaluabil in bani, asadar, instanta de judecata poate dispune obligarea la plata unei sume de bani a paratului, pentru imbunatatirile ce au fost aduse imobilului, bun propriu.
Termenul de prescriptie extinctiva este de trei ani si curge de la data nasterii dreptului material la actiune , in speta data intreprinderii actelor de conservare si administrare asupra imobilului.