avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fiu a investit in ap tatalui, poate sa ii ceara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fiu a investit in ap tatalui, poate sa ii ceara despagubiri

Buna ziua!
Situatia e cam asa: este vorba de un ap cu 4 camere,pe numele parintilor logodnicului meu; acum 4 ani el a luat bani din banca si l-a renovat( cca.400 mil vechi) poate mai mult a investit sub promisiunea ca il vor trece pe numele lui. Acum el mai are o sora,ei sunt in viata si ne dau pe noi afara,dar nu vor nici sa il despagubeasca, nici sa plateasca rata,care e 6 mil,inca 6 ani. 4ani am platit-o singuri,ne-au mai dat si ei cateva luni jumatate din ea. Intrebarea mea este,putem printr-un proces sa ii obligam sa il despagubeasca sau sa plateasca ei rata?
Un avocat mi-a spus ca am putea sa cerem despagubiri,avem sanse???
multumesc!
Cel mai recent răspuns: tatianaz , utilizator 22:36, 12 Iunie 2012
Exista un drept de creanta, dar trebuie vazut daca nu s-a prescris.
asa, imi puteti da mai multe informatii??
multumesc!
Puteti investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii.
el insa nu a facut nici un act cu ei cum ca o sa ii treaca ap pe numele lui, asta a fost greseala lui, doar verbal, si gazul l-au trecut pe el, si am vrut sa vedem daca avem sanse si daca se merita sa ne implicam intr-un ptoces, desi el mai are rata inca 6 ani....multumesc!
Exista un drept de creanta, in limita contributiei efectuate pentru sporirea valorii de circulatie a bunului imobil.

Dreptul de creanta este evaluabil in bani, asadar, instanta de judecata poate dispune obligarea la plata unei sume de bani a paratului, pentru imbunatatirile ce au fost aduse imobilului, bun propriu.

Termenul de prescriptie extinctiva este de trei ani si curge de la data nasterii dreptului material la actiune , in speta data intreprinderii actelor de conservare si administrare asupra imobilului.




Cu stima

Alte discuții în legătură

Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, ... Timeearadu Timeearadu Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, dar era fara imbunatatiri. In timpul casatoriei am renovat casa total. Din banii mei am ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta prescris? lolo0112 lolo0112 in cadrul unui proces de succesiune, unul dintre succesori cere sa se constate ca are un drept de creanta reprezentand imbunatatirile aduse de catre el masei ... (vezi toată discuția)
Recuperare sulta Elenia1234 Elenia1234 Buna ziua, As dori sa stiu ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie:in 24 oct. 2003,am deschis proces de partaj pe un imobil achizitionat prin credit ... (vezi toată discuția)