avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, ...

Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, dar era fara imbunatatiri. In timpul casatoriei am renovat casa total. Din banii mei am cumparat materiale, centrala, mobila, obiecte sanitare etc.) insa el refuza sa ma despagubeasca. Spune ca e casa lui si n am dovezi ca am investot. Eu nu am chitante si facturi deoarece am investit in credinta fara sa ma gandesc ca vom divorta. Cum pot sa imi recuperez investitia din casa lui? Mai am vreo sansa?
In plus, am vandut un apartament recent si profitul este la el in cont. Refuza sa imparta suma cu mine. Desi eu am platit ratele lunare si era pe numele meu. Cum pot sa rezolv aceasta problema?
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2022
Timeearadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Timeearadu , utilizator 18:41, 19 Septembrie 2022
Buna ziua,
Aveti un drept de creanata echivalent cu sumele investite.
Trebuie sa dovediți pe baza veniturilor fiecarui soț, salariului, pe baza de fotografii, martori, contracte încheiate cu prestatorii de servicii de la care puteți solicita facturile achitate, ca dumneavoastră ați adus îmbunătatiri imobilul.

Cu privire la apartamentul vândut, dacă apartamentul a fost dobândit înainte de căsătorie, banii vi se cuvin.
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Multumesc pentru raspuns!
Apartamentul a fost cumparat impreuna, dupa casatorie din banii de nunta. Eu eram proprietar, dar el coplatitor. Cand l am vandut, el a luat toti banii. L a pus pe noul proprietar sa mi depuna in cont doar banii pt achitarea creditului si la el in cont profitul ramas. Pot sa demonstrez asta. Mai am vreo sansa in acest caz sa mi recuperez partea daca el intre timp o fi cheltuit/instrainat/ scos banii de la banca?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Trebuie sa dovediți pe baza veniturilor fiecarui soț, salariului, pe baza de fotografii, martori, contracte încheiate cu prestatorii de servicii de la care puteți solicita facturile achitate, ca dumneavoastră ați adus îmbunătatiri imobilul.

Cu privire la apartamentul vândut, dacă apartamentul a fost dobândit înainte de căsătorie, banii vi se cuvin.

Puteți dovedi, da. Dacă dumneavoastră ați achitat creditul intr o proportie mai mare decât "soțul" aveți dreptul la o suma mai mare.
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Aveti drept de creanta asupra sumelor investite in imobil, contributia se poate dovedi in urma expertizarii bunurilor si stabilirii vechimii lor, dovada ca au fost efectuate/montate in timpul casatoriei.

Diferenta de bani din bunul comun instrainat o veti recupera si daca nu mai exista acei bani pentru ca se poate oricand verifica soldul contului la data in discutie si avand imobilul bun propriu va putea fi executat de dvs in contul datoriei (asta in situatia in care ascunde acei bani).

Numai ca trebuie sa actionati si sa nu stati cu mainile in san, timpul necurgand in favoarea dvs ci a lui.

Alte discuții în legătură

La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala September September Buna ziua, Va prezint urmatoare situatie: Doi tineri urmeaza sa se casatoreasca. Ea detine un apartament proprietate personala unde cei doi vor locui, dar ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)