avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare sulta

Buna ziua,
As dori sa stiu ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie:in 24 oct. 2003,am deschis proces de partaj pe un imobil achizitionat prin credit bancar.In urma procesului s-a hotarat ca una din parti(el)sa primeasca imobilul si sa plateasca o sulta de 50 mil vechi ca sulta(suma stabilita in urma evaluarii imobilului la acea data).Aceasta s-a consfintit printr-o tranzactie ,urmand ca plata sa se faca pana la 01.ian.2004.Nu s-a hotarat nimic despre modul de plata al ratelor,fiind de la sine inteles ca cel care primea imobilul sa plateasca si ratele.Sulta nu a fost platita,motivand ca nu are banii si sa-l aman.L-am mai sunat de cateva ori si a refuzat sa plateasca.Din lipsa de bani si datoorita unor probleme personale nu am mai continuatMai mult,dupa cativa ani am aflat ca acel credit era pe numele meu si nu s-a specificat nimic in hotarare despre asta,ulterior refinantand ce a mai ramas din el(asa mi-a propus banca).Vreau sa stiu daca pot sa-mi recuperez banii,sau ce pot face in aceasta situatie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:43, 14 Mai 2014
Multe nu mai puteti face! A intervenit prescriptia extinctiva, adica legea (prin instante, executori judecatoresti) nu-l mai poate obliga sa va plateasca.
Va trimit si un mesaj privat.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
DlGoe, utilizator
Nu ii mai puteti recupera, dreptul dvs la actiune fiind prescris.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiu a investit in ap tatalui, poate sa ii ceara despagubiri tatianaz tatianaz Buna ziua! Situatia e cam asa: este vorba de un ap cu 4 camere,pe numele parintilor logodnicului meu; acum 4 ani el a luat bani din banca si l-a renovat( ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cer instantei? glo glo datorez unei persoane o suma de bani cu titlu de silta. obligatia este prevazuta prin hotarare judecatotareasca definitiva din 2006. Dar nu am putut da ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare ... mariana_d mariana_d Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare cu privire la urmatoarea speta: - in urma cu 6 ani parintii mei au divortat, fara partaj - ... (vezi toată discuția)