Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare cu privire la urmatoarea speta:
- in urma cu 6 ani parintii mei au divortat, fara partaj
- in 2019 tatal meu a deschis proces de partaj; procesul s-a incheiat anul trecut. Obiectul partajului a fost reprezentat de un apartament, co-proprietatea parintilor mei. Prin hotararea data, instanta a atribuit tatalui meu apartamentul (aceasta fiind cererea lui la deschiderea procesului, la care mama nu a avut obiectii). Instanta l-a obligat pe tata la plata unei sulte reprezentand 50% din valoarea apartamentului, asa cum a rezultat ea in urma evaluarii efectuate de catre un expert evaluator numit de Instanta.
- tatal meu refuza sa plateasca sulta
Intrebari:
1) poate intra tata in posesia apartamentului daca nu plateste sulta?
2) sulta este supusa impozitarii? daca da, impozitul este obligatoriu de platit chiar daca nu a fost achitata sulta si se face aceasta dovada?
Multumesc.
Problemele sunt altele ,mai.imporyante..În primul rand mama dvs nu trebuie sa aștepte la nesfârșit ci poate merge la un executor pt recuperarea sultei inclusiv prin executarea silita a imobilului.Tatal este proprietar prin hotărârea judecătorească respectiva și poate întra în posesia imobilului oricând.Sulta nu se impozitează.. Mergeți la un av cu mama dvs(o consultație e derizorie,un executor nu costa f mult)pt a afla ce tb făcut.
Despagubire partaj
VeraPopa
Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au divortat in urma cu multi ani, la partaj casa in care locuiau i-a fost atribuita tatalui ... (vezi toată discuția)