Sa va răspund tot eu cum s-a rezolvat (se pare ca nimeni n-a mai fost in situatia mea):
in primul rand functionarii ANAF n-au vrut sa-mi primeasca declaratia 220 cu venit brut estimat 0. M-au pus sa scriu un referat pe propria raspundere, prin care sa reiasa ca nu mai am venituri pe PFA, dar si asa m-au obligat pur si simplu sa declar un venit net de min 500 lei (banuiesc ca a fost un abuz din partea lor), pentru care sa platesc impozit pe tot anul 2011 de 80 lei, cu toate ca eu din iun'10 n-am mai avut venituri pe PFA (m-am angajat cu contract de munca inreg. la ITM).
N-am acceptat acest lucru, dupa care m-am dus la ORC sa-l suspend.
Suspendarea este foarte simpla: se completeaza 2 formulare + se preda rezolutia originala + se plateste 135 lei. S-a suspendat pentru o perioada de 3 ani.
M-am dus din nou la finante si le-am dat estimatul pe 0 impreuna cu o copie a dovezii de suspendare.
Mai exista si varianta radierii, care este tot lafel de simpla: se preda certificatul de inregistrare+rezolutia+o cerere tip+19 lei.
Puteam si eu sa-l radiez, dar m-am gandit ca poate mai folosesc PFA in viitor.
Cam asta a fost, sper sa va fie de folos astfel de informatii.
Succes!
asa cum reiese si din titlul subiectului trebuie sa depun venitul estimat pentru anul fiscal 2011 (Declaratia 220).
Doresc sa mentionez ca de anul trecut (2010) din luna iunie nu am mai avut activitate pe PFA si as dori sa depun estimatul pentru 2011 cu venit brut estimat = 0, cheltuieli deductibile estimate = 0. Este posibil?
Va multumesc anticipat.
Am si eu o intrebare, referitor la amortizarea unui autoturism second hand.
Autoturismul a fost achizitionat in anul 2009, iar anul de fab. este 2005.
Eu ma gandeam, nu stiu daca este corect si legal, sa-l amortizez in 3 ani.
Daca aleg aceasta perioada (=3 ani), pot avea probleme cu cei de la finante, in cazul unui control?
Din mai multe discutii, de pe mai multe forumuri, am constatat ca amortizarea se poate face intre o durata de 2-5 ani, de aceea nu stiu daca periada de 3 ani aleasa de mine este pertinenta.
Va multumesc anticipat.