avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie privind venitul estimat PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie privind venitul estimat PFA

Buna ziua,

asa cum reiese si din titlul subiectului trebuie sa depun venitul estimat pentru anul fiscal 2011 (Declaratia 220).
Doresc sa mentionez ca de anul trecut (2010) din luna iunie nu am mai avut activitate pe PFA si as dori sa depun estimatul pentru 2011 cu venit brut estimat = 0, cheltuieli deductibile estimate = 0. Este posibil?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: retincu_robert , utilizator 12:44, 11 Martie 2011
Sa va răspund tot eu cum s-a rezolvat (se pare ca nimeni n-a mai fost in situatia mea):
in primul rand functionarii ANAF n-au vrut sa-mi primeasca declaratia 220 cu venit brut estimat 0. M-au pus sa scriu un referat pe propria raspundere, prin care sa reiasa ca nu mai am venituri pe PFA, dar si asa m-au obligat pur si simplu sa declar un venit net de min 500 lei (banuiesc ca a fost un abuz din partea lor), pentru care sa platesc impozit pe tot anul 2011 de 80 lei, cu toate ca eu din iun'10 n-am mai avut venituri pe PFA (m-am angajat cu contract de munca inreg. la ITM).
N-am acceptat acest lucru, dupa care m-am dus la ORC sa-l suspend.
Suspendarea este foarte simpla: se completeaza 2 formulare + se preda rezolutia originala + se plateste 135 lei. S-a suspendat pentru o perioada de 3 ani.
M-am dus din nou la finante si le-am dat estimatul pe 0 impreuna cu o copie a dovezii de suspendare.
Mai exista si varianta radierii, care este tot lafel de simpla: se preda certificatul de inregistrare+rezolutia+o cerere tip+19 lei.
Puteam si eu sa-l radiez, dar m-am gandit ca poate mai folosesc PFA in viitor.
Cam asta a fost, sper sa va fie de folos astfel de informatii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii pfa fara activitate in anul 2014 eugenp eugenp [b]Situatia este urmatoarea: [/b] - Am un PFA inregistrat in sistem real; - Sunt si angajat cu contract de munca; - Ocazional, fac diverse servicii pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)