avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Depunere declaratii PFA fara activitate in anul 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Depunere declaratii PFA fara activitate in anul 2014

Situatia este urmatoarea:
- Am un PFA inregistrat in sistem real;
- Sunt si angajat cu contract de munca;
- Ocazional, fac diverse servicii pentru care emit facturi de pe PFA. Ocazional poate insemna o data la cateva luni, sau chiar deloc pe parcursul unui an.
- In 2014 nu am emis nici o factura, si prin urmare nu am inregistrat venituri;
- In 2014 am cateva cheltuieli de pe PFA, dar acestea nu au fost facute in scopul generarii veniturilor (ex. abonament telefon mobil, plata servicii gazduire, etc.)

Intrebarile mele sunt:
1. Cand depun declaratia 200 privind veniturile realizate in 2014, trec la venituri 0 lei, iar la cheltuieli trec tot 0 lei? Nu as vrea sa declar cheltuielile ca fiind deductibile.
2. Cum priveste ANAF-ul astfel de declaratii? E ok sa le trec cu 0 lei sau sunt obligat sa suspend activitatea daca nu realizez activitate continua? Eu as prefera sa tin activ PFA-ul si sa il utilziez, cum am spus, ocazional... cand e nevoie.
3. Declaratia 220 privind venitul estimat pentru anul 2015 este necesara? In conditiile in care nu stiu daca voi genera venituri, e ok sa declar 0 lei?

Cum credeti ca ar trebui sa procedez in acest caz?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:48, 29 Mai 2015
1. da
2. n au ce sa zica mai ales ca aveti venituri ( angajat)
3. Cel mai bine este sa o depuneti pe o suma ( 100 lei net)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa ukzspan ukzspan Buna seara, Am deschis in mai 2014 un PFA pe numele meu pentru activitati recreative paintboll, PFA neplatitor de TVA, in luna august 2014 am plecat in Franta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru vanzarea masei lemnoase pe picior/ pfa RusRIM RusRIM Buna ziua, Sunt pensionar, proprietrar al unui teren forestier. In septembrie 2013, am incheiat cu un agent economic un contract pentru vanzare de masa ... (vezi toată discuția)