avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate beatrix_mummy

Activitate beatrix_mummy

Discuție imputernicire
Buna ziua,
Fratele meu pleaca din tara si trebuie sa-mi faca o imputernicire pentru a-l reprezenta in toate cauzele care s-ar putea ivi (legate de mostenire, drept de reprezentare la institutiile publice, etc.)
Exista o astfel de imputernicire care sa cuprinda toate aceste aspecte?
Multumesc
Răspuns la discuția somaj
Am niste "mici" observatii de facut:
1.platile compensatorii s-au acordat in baza prevederilor CCM (negociat);
2.s-a acordat o suma mai mare la plecarea salariatului (cuantum in functie de vechime), apoi s-a acordat un salariu lunar pentru o perioada (tot in functie de vechime).
3.pentru toate aceste sume compensatorii s-a retinut atat impozit (degeaba vorbeste guvernul ca trebuie sa le impoziteze ca deja s-a facut asta!!!) cat si contributii CAS si CASS, cu declaratiile lunare aferente.
4.retinerile s-au facut (si se fac inca) atat de la angajat cat si de la angajator.

Am inteles ca plecand cu art.55(b) nu au dreptul la indemnizatie de somaj, dar in cazul acesta de ce se mai retine contributie de la ei in fiecare luna pe perioada de acordare a platilor compensatorii?
Persoana in cauza nu sunt eu - sunt una din putinii salariati care au mai ramas-ci fostii mei colegi care sunt foarte suparati, dar s-ar putea sa ajung si eu in aceasta situatie si de aceea vreau sa ma informez (ca nu mai vreu sa dau bani nemeritati statului care ne-a jupuit cat s-a pututX-(
Discuție somaj
Situatia: dintr-o societate, mai multi salariati au plecat prin concediere colectiva (datorita restrangerii activitatii), cu salarii compensatorii. Pe perioada cat primesc aceste sume compensatorii, atat salariatul (prin contract individual) cat si soacietatea platesc contributia la fondul de somaj. La sfarsitul perioadei de plata a compensarilor, in cazul in care persoana nu si-a gasit un nou loc de munca, solicita acordarea indemnizatiei de somaj, dar i se spune ca nu poate beneficia de aceasta!!!
Mentionez ca incetarea CIM s-a facut cu art.55, lit."b" din codul muncii.
Intrebari:
1.de ce nu poate primi ajutor de somaj persoana (persoanele) respectiva?
2.daca nu poate primi ajutor de somaj (?!), de ce nu i se restituie suma cu care a contribuit in perioada de plati compensatorii?
Va rog sa-mi spuneti daca am o firma infiintata in 2010 trebuie sa platesc impozitul forfetar de la inceput?X-(
Am mostenit de la mama actiuni tranzactionate la bursa. Mama detinea actiunile de cel putin 5 ani. Eu am intrat in posesia lor saptamana aceasta prin dezbaterea mostenirii (mama fiind decedata in luna februarie 2010).
Intrebare: daca vand actiunile (pana la sfarsitul lui aprilie) care va fi impozitul datorat si daca acesta se percepe la tranzactie sau in anul urmator?
Multumesc,