avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe venitul din vanzare actiuni mostenite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe venitul din vanzare actiuni mostenite

Am mostenit de la mama actiuni tranzactionate la bursa. Mama detinea actiunile de cel putin 5 ani. Eu am intrat in posesia lor saptamana aceasta prin dezbaterea mostenirii (mama fiind decedata in luna februarie 2010).
Intrebare: daca vand actiunile (pana la sfarsitul lui aprilie) care va fi impozitul datorat si daca acesta se percepe la tranzactie sau in anul urmator?
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Plata impozitului pe venitul pentru persoana decedata nicolaeelena nicolaeelena O persoana fizica care avea in portofoliu actiuni la doua societati listate pe bursa le-a vandut in cursul anului trecut obtinand un profit pentru care datora ... (vezi toată discuția)
Neefectuarea dezbaterii moștenirii de mai bine de 30 ani. există ... s.sttefan s.sttefan Buna seara Mama mea are patru frati. Parintii lor s-au dus de mai bine de 30 ani si nu au facut dezbaterea mostenirii pana acum. Au impartit de comun acord ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Albertgabriel Albertgabriel Buna ziua. Tatal meu detine un titlu de proprietate in comun cu suprafata de 25000 de metri reconstituire dupa tatal lui. Pe titlu sunt trecuti doi frati ... (vezi toată discuția)