avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozitului pe venitul pentru persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozitului pe venitul pentru persoana decedata

O persoana fizica care avea in portofoliu actiuni la doua societati listate pe bursa le-a vandut in cursul anului trecut obtinand un profit pentru care datora in anul curent impozit de 16%. La doua luni dupa tranzactie persoana decedeaza ramanand ca si active un teren agricol sub un hectar pentru care succesiunea nu poate fi dezbatuta de mostenitori pentru ca nu sunt toti in tara.
Inrebari: - impozitul pe venit datorat de persoana decedata mai trebuie achitat ???
- in situatia in care impozitul respectiv este datorat de mostenitori la dezbaterea mostenirii vreau sa stiu daca pana la acea data ( 1-2 ... X ani) statul calculeaza penalitati.

Alte discuții în legătură

Pierderea terenului agricol dat in arenda si a dividendelor anuale daca nu se dezbate succesiunea in 3 ani de la decesul mamei? mariapopescu65 mariapopescu65 Mama a decedat acum 2 ani. Mostenitorii ramasi sunt doar cei doi copii, eu si fratele, deoarece sotul, tatal nostru,a dat renuntare notariala la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la bugetul local ale unei persoane decedate marioaramuntean marioaramuntean Persoana a decedat in anul 2016, dar a radaiat o masina in timpul vietii, ramanand cu datorii la bugetul local (nu si-a platit impozitul auto). Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul din vanzare actiuni mostenite beatrix_mummy beatrix_mummy Am mostenit de la mama actiuni tranzactionate la bursa. Mama detinea actiunile de cel putin 5 ani. Eu am intrat in posesia lor saptamana aceasta prin ... (vezi toată discuția)