avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate Waste Management and Services

Activitate Waste Management and Services

Eu as solicita un punct de vedere in scris al Agentiei pentru Protectia Mediului in raza careia se afla localitatea in care doriti sa mutati afacerea. Mentionati codurile CAEN, activitatea pe care doriti sa o desfasurati (pe scurt) si solicitati un punct de vedere cu referire la posibilitatea implementarii proiectului dvs dpdv al protectiei mediului. De asemenea, as solicita un raspuns in scris de la Registrul Comertului care v-a comunicat faptul ca APM a interzis deschiderea unui punct de lucru cu anumite coduri CAEN. In acest fel, puteti merge la sursa interdicitei sa solicitati explicatii.
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
alkor, raportarea se face anual, deci poti sa transmiti in fiecare luna cate 1 palet, iar la sfarsitul anului sa ai 0. Daca paletii respectivi nu au devenit deseuri pe piata nationala, poti sa-i tii si mai mult de un an, ei ramanand in stoc ca si materie prima, nu ca deseu. Asa vad eu speta aceasta. Referitor la servetelele dantelate, acestea devin ambalaje de desfacere in momentul in care sunt vandute cu prajituri in ele si plateste operatorul economic care face aceasta operatie. Altfel, conform legislatiei, nu sunt ambalaje.
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
Asa am gandit-o si eu, dar pe urma mi s-a adresat intrebarea: dar de ce nu poate fi considerata aceeasi situatie din exemplul dat in lege referitor la servetelele dantelate pentru prajituri? Daca vand servetelele separat, nu platesc, daca le vand cu prajituri, platesc. Cum vi se pare aceasta abordare? Ideea e ca eu incerc sa aflu cat mai multe puncte de vedere pentru a fi sigur ca decizia luata este una corecta si justa si nu ma va pune in dificultate in cazul unui control. Cu siguranta, legea este una, dar interpretarea difera de la persoana la persoana.
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
alkor, multumesc, asa e, citisem pe diagonala aliniatul 1. Dar ce se intampla cu producatorii de ambalaje de carton care produc acele ambalaje care sunt materie prima pentru clientii lor pentru a-si ambala produsele finite? Ei au obligatia de a declara ambalajele introduse pe piata nationala sau clientii lor care le vand ca si ambalaje odata cu produsul finit?

Multumesc!
Buna ziua,

Pe langa Legea 211/2011 ar fi util sa verificati si Legea 249/2015 care reglementeaza gestiunea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje. Din activitatea dumneavoastra rezulta predominant deseuri de ambalaje provenite de la ambalajele secundare (folii de la baxuri, cutii de carton, paleti, navete, etc.).
Răspuns la discuția Gestiune ambalaje reutilizabile
komkao a scris:

1. Pentru fondul de mediu se raporteaza doar ambalajele care devin deseuri pe teritoriul Romaniei. In cazul dvs. daca ele parasesc teritoriul national nu trebuie sa le declarati. Insa trebuie sa demonstrati acest lucru cu o serie de documente.
2. In cazul ambalajelor reutilizabile este definita o procedura de inregistrari astfel incat ele sa se declare doar la prima punere pe piata. Daca se indeplineste aceasta procedura ele se declara doar o singura data. (cum dvs. va incadrati la punctul 1. ce am scris la punctul 2. e doar informativ)


Buna seara,

Puteti va rog sa indicati actul legislativ si art unde pot gasi specificatiile date de dvs. la punctul 1?

Multumesc!
Discuție Broker deseuri
Buna ziua,


Doresc sa infiintez o societate comerciala cu raspundere limitata (SRL) in care activitatea principala este intermedierea de contracte prestari servicii in domeniul deseurilor (Broker de deseuri). Caz concret: o companie din a carui activitate rezulta orice fel de deseuri pentru care nu are contract de eliminare a acestora incheie un contract cu societatea mea, iar prin contractele mele cu alte companii eu asigur eliminarea deseurilor. Eu nu intru in contact fizic cu deseurile respective, adica nu am un depozit unde sa stochez temporar aceste deseuri pe traseul lor de la generator la eliminarea finala.
Problema mea consta in gasirea unui cod CAEN corespunzator pentru acest tip de activitate. In legislatia de mediu in vigoare, si in special in legea 211/2011 (legea deseurilor) este definit termenul de "broker", dar in nici o alta lege nu sunt specificate detalii despre activitatea de brokeri de deseuri (conditii care trebuiesc indeplinite, autorizatii, etc.). In urma alegerii codului CAEN se poate stabili necesitatea unei autorizatii de mediu (Lista activitatilor supuse procedurii de emitere a autorizatiei de mediu).
Va rog frumos sa ma ajutati in gasirea unui cod CAEN al activititatii descrise mai sus si de asemenea daca aveti cunostinte despre vreun act legislativ care sa reglementeze in vreun fel activitatea de broker de deseuri.

Va multumesc!