avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate danaco

Activitate danaco

Răspuns la discuția corectii TVA 19/24%
Multumesc
Cabinet veterinar platitor dde TVA am emis factura cu 19%, inainte de 1 iulie, si am incasat dupa 1 iulie. Fiind pfa, inregistrez venitul la data incasarii. Cum fac cu TVA-ul?
Răspuns la discuția tva -cabinet veterinar
Daca textul de lege ar putea fi, in general, luat ca atare, iar nu interpretat, poate lucrurile ar fi mai simple. si mai corecte
Răspuns la discuția tva -cabinet veterinar
Multumesc. Am spus mai departe celor care au controlat, vor mai intreba si se vor mai documenta, in contextul in care e evidenta contestarea taxarii.
Eu mi-as dori nu numai sa se faca distinctia logica si de bun simt intre activitatile ce aduc valoare adaugata sau nu, dar macar sa fie tratata cu minimul respect cuvenit o meserie care implica disponibilitatea la orice ora pentru tratarea animalului omului care de foarte multe ori n-are nici banii de medicamente, pe de-o parte, si decenta celor de sub incidenta public law, care solicita servicii medicale in temmeiul unor contracte pe care doar partea de asistenta medicala e obligatorie, cea de plata fiind supusa aleatoriului .....
Răspuns la discuția tva -cabinet veterinar
va multumesc foarte mult, raspunsul Dumneavoastra e nu doar deosebit de competent si prompt, dar si foarte clar, mi-ati fost de un real folos.
Răspuns la discuția tva -cabinet veterinar
Imi cer scuze, ma tem ca n-am inteles mare lucru...spuneti ca activitatea in sine nu ar fi fost scutita de TVA, dar pe de alta parte ca nu aveam obligatia de a ma inregistra ca platitor...In final sunt in legalitate, sau sunt bun de plata pentru TVA-ul la servicii veterinare prestate in 2007 si 2009 depasind 119,000 lei?
Răspuns la discuția tva -cabinet veterinar
Va multumesc, ceea ce spunneti imi este de un real folos. Ma puteti ajuta si cu reperul legal la care sa ma refer in situatia in care mi se va pretinde plata TVA pentru activitati sanitar-veterinare desfasurate in cursul annului 2007?
Multumesc din nou
am depasit pragul de impozitare in 2009 si nu am solicitat intregistrarea ca platitor tva, iintrucat stiam ca activitatea nu e impozabila TVA. controlul financiar a fost de alta parere, si anume ca din 2008 as fi platitor de tva. dupa ce s-au mai gandit un pic, au decis ca si in 2007 as fi fost platitor de tva pentru servicii medicale veterinare. va rog lamuriti-ma daca sunt platitor de tva, totusi, de cand anume as fi?
Multumesc