Referitor la ce a scris eumarian.
Daca mediatorul nu cere detalii(prin intrebari ocolitoare) privind situatia materiala a fiecaruia si atasamentul fiecaruia fata de animalul de companie(cu alte cuvinte daca animalul este mai important decat banii)....acordul de mediere nu se va semna....si aici pot spune fara sa gresesc ca 70-80% este vina mediatorului.
Sa revenim putin la ce a scris u.b.i.k.
Tocmai am recitit legea medierii si n-am vazut nicaieri in ea ca mediatorul este obligat la o anumita metoda de mediere ci ca este obligat sa respecte cateva principii
sa vedem ce scrie in lege
Art. 50
(1) Medierea se bazeaza pe cooperarea partilor si utilizarea, de catre mediator, a unor metode si tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere.
(2) Metodele si tehnicile utilizate de catre mediator trebuie sa serveasca exclusiv intereselor legitime si obiectivelor urmarite de partile aflate in conflict.
(3) Mediatorul nu poate impune partilor o solutie cu privire la conflictul supus medierii.
Fiecare mediator are propria sa metoda si tehnica de mediere....unii sunt mai filosofi, unii sunt mai practici.
In mediere nu vorbim de o tehnica sau o metoda de rezolvare a conflictului obligatorie si universala pentru toti mediatorii.
Indiferent de ce metoda sau tehnica foloseste mediatorul,
SCOPUL urmarit de orice mediator este acelasi:
1)stingerea conflictului
2)extragerea solutiilor din discutia cu partile
3)semnarea acordului de mediere
Scopul mediatorului este sa incheie cat mai multe acorduri de mediere.....scopul avocatului este acela de a castiga cat mai multe procese.
Fiecare mediator sau avocat are propria metoda.....prin asta ne facem diferiti si ne putem arata valoarea unii fata de altii.