avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog din suflet raspuns urgent, sunt amenintata si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog din suflet raspuns urgent, sunt amenintata si santajata de tatal copilului meu!

buna seara va rog din suflet ajutati ma sunt disperata si la capatul puterilor :(

dupa indelungi discutii cu fostul sot legat de pasaportul celui mic ieri primesc un mail in care acesta ma invita maine la 9 dim la pasapoarte si mi cere sa ii confirm in scris ca sunt de acord desi acesta e cel care a refuzat pana acum acest drepg al copilului si m a santajat in fel si chip ( cu partajul - sa accept sulta si imi semneaza, ca il tine pe copil la el impotriva vointei lui acesta manipulandu l cu tot felul de promisiuni... mentionez si ca acesta nu are grija de minor si pot demonstra cu acte medicale,martori si inscrisuri de la gradinita ca ori de cate ori l a luat l a neglijat imbolnavindu l) in aceasta seara insa la telefon fostul sot mi a spus ca nu semneaza nimic daca nu il las pe el sa ridice pasaportul ( din moment ce nu are cuvant si nu pot avea incredere in el dar mai ales nu pleaca nicaieri) sunt obligata sa accept aceasta situatie in care sunt vesnic la mana dansului , hartuita,santajata,amenintata iar copilul moneda si arma in mainile lui impotriva mea ???

ce pot face sa inchei acest nesfarsit cosmar ?

cum ii pot demonstra ca exista legi si ptr cei ca el? sunt amenintata ca ma calca cu masina , ca maine,poimaine o sa fiu elodia 2 ...am martori !!!

hotararea de divort este definitiva si irevocabila cu stabilire minor la mine si custodie comuna insa detin dovezi, martori , inscrisuri si inregistrari care arata neglijenta,dezinteresul , punerea in pericol a educatiei si cresterii normale a copilului si faptul ca se foloseste de cel mic pentru a obtine la partaj ce isi doreste :((

este normal sa ridice el pasaportul copilului?
mentionez ca nu pot avea incredere in el si ca este deosebit de violent (am 3cert medico legale si o plangere in cadrul careia se daduse inceperea urmaririi penale dar pe care am fost fortata sa o retrag amenintata fiind de acesta ca vine noaptea ms arunca de la 10 si pe mine si pe copil iar politia va ancheta sinuciderea mea :((( acesta avand chei de la casa fiind proprietar iar eu ne avand dreptul de a schimba yala - dormim terorizati de 2 ani cu scaunul in usa de la intrare ...) nu stiu sincer cat voi mai putea traii asa va rog ajutati ma , sfatuiti ma ce sa fac ?!

va multumesc din suflet si astept un raspuns cat mai repede ptr ca maine nici nu cred ca se va prezenta la pasapoarte iar daca o va face imi e frica de el si nu stiu cum sa procedez ca sa nu ridice el actele copilului .
Daca aveti custodia comuna din pacate sunteti tinuta de acea hartie si aveti nevoie de consimtamantul sotului atat la obtinerea pasaportului cat si la iesirea minorului din tara. Incercati, daca aveti dovezi , sa deschideti o noua actiune de incredintare a custodiei copilului numai in favoarea dvs. altfel dupa cum se vede din descrierea dvs. veti avea probleme si dvs. si copilul. Daca ambii sunteti proprietarii imobilului, pe baza martorilor, puteti solicita evacuarea sotului din locuinta comuna, motivand ca acesta provoaca scandal, certuri nesfarsite care copiilor nu le fac bine. E greu dar nu imposibil. Poate va refugiati la neamuri, rude, prieteni daca tot sunteti divortati, pentru a evita o tragedie.
Eu va sfatuiesc pe moment sa renuntati la pasaportul copilului, oricum nu puteti pleca nicaieri fara acordul lui, asa ca este o operatiune facuta degeaba.
Invitatia in scris este pentru el dovada ca e binevoitor si nu va impiedica sa plecati in excursie.
Ar fi foarte bine daca v-ati muta temporar cu parintii sau in alta locatie, unde el nu are nici un drept sa intre.
Nu va bazati pe legi, ele exista dar nu sunt aplicate. Pentru a cere evacuarea sa, aveti nevoie de dovezi. In orice caz, ar trebui sa aveti camera de supraveghere, sa aveti filmat de cate ori va ameninta.
cum il pot obliga sa vina sa semneze si /sau sa obtin procura de la el fara complicatii?! platesc oricat numai sa scap si sa imi vad linistita de viata ca ma omoara cu zile , ma st ca p condamnata ! ajutati ma va rog mult !!

cat dureaza in tribunal un astfel de proces ptr substituirea semnaturii si/sau obligatia de a face?!

il pot obliga prin ordonanta presidentiala sa semneze ?!
daca revin la plangerea penala cu dovezile ca traim un calvar si eu si cel mic se iau aceastea in considerare alaturi de prima plangere?!
renuntati la pasaport ptr ca aveti custodie comuna si depindeti de sot sa fie deacord ....si nu inteleg dc va trebui acest pasaport ...si salvati toate mailurile sau sms-urile ,inregistrari telefonice in care sotul va ameninta ..sau inregistratil cu un telefon cand sunteti in casa si va ameninta ..ca sa aveti probe pentru al decadea din drepturile parintesti ..
de obligat nu prea aveti cum sa.l obligati ...depuneti o alta plangere in instanta ca sunteti amenintata ,maltratata si copilul are de suferit din toate acceste lucruri ...cautati martori si dovezi probe ca sa sustina ce spuneti dumneavoastra....si nu as putea spune cat ar putea dura acest lucru pana sa ajungeti sa va semneze ,,,sau puteti sa faceti in asa fel sa il faceti pe sot sa va semneze ...lucrul asta nu se face prin certuri si vorbe urate sau reprosuri ...
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
gi-jane2, moderator
detin deja toate aceste dovezi integistrari,acte medicale care certifica neglijenta sotui fata de cel mic , mailuri,sms uri....

doresc acest pasaport ptr ca imi doresc sa pot duce copilul la disney sau oriunde in alta parte ptr ca ne permitem si nu suntem condamnati sa traim in teroare si consemnati la domiciliu :(( este un drept pe care noi toti il avem si copilul meu merita o crestere, educatie,copilarie si viata normale chiar trebuie sa accept la nesfarsit sa imi sufle in ceafa ca unui puscarias?! ce pot face ajutati ma va rog!

nici vb sa ii vb urat , imi este frica de el de doi ani traiesc un cosmar :(( la ce se refera obligatia de a face sau cum m ar putea ajuta ordonanta presidentiala sa pot obtine samnatura ?!

avand custodie comuna are dreptul de a detine actele celui mic chiar daca domiciliul celui mic este stabilit la mama?!

refuza sa aduca adeverints de salariat la gradinita ptr reinscriere ce fac ptr ca am nevoie de copia lui de bi si adeverinta :(( isi bate joc ! ce sa fac , in ce masura ma poate ajuta sau intervenii autoritatea tutelara?!

[ pentru a completa un mesaj, folositi functia editeaza, nu mai postati mesaje consecutive, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Divort Sandra-Gabriela Sandra-Gabriela Buna ziua.Vreau sa divortez de sot,dar nu stiu cum.Sfatui-ti-ma,va rog!Sunt disperata.Am un baietel de 10 ani si vreau sa stiu ce sanse am sa castig custodia ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca cer un ordin de protectie exista totusi drept de vizitare al copilului minor de 6 ani? Vicky1 Vicky1 Buna seara. In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest ... (vezi toată discuția)