avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.Vreau sa divortez de sot,dar nu stiu cum.Sfatui-ti-ma,va rog!Sunt disperata.Am un baietel de 10 ani si vreau sa stiu ce sanse am sa castig custodia copilului.Stau in Brasov,dar dupa divort vreau sa ma mut in Iasi de unde sunt.Sotul ma tot ameninta ca ma omoara daca ii iau copilul.Astazi am aflat ca are si o amanta.Inca nu am divortat si el si-a gasit deja pe altcineva.Asta mai putin conteaza pt.mine.Pe mine ma intereseaza copilul,el conteaza pt.mine.Cum procedez?Pot sa dau divort si la Iasi?Din cate vad el si-a gasit deja avocat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
Sandra-Gabriela, utilizator
Puteti sa va mutati la iasi, cu copilul daca vreti, abia ca se va efectua ancheta sociala acolo , insa procesul de divort va fi la brasov ca acolo aveti ultimul dimiciliu comun.
Cereti sa exercitati autoritatea parinteasca in comun, locuinta copilului sa fie la dvs la Iasi, tatal sa plateasca pensie 1/4 din salariu.
Pt amenintari, starngeti dovezi si faceti plangere la politie, puteti sa obtineti si un ordin de restrictie si protectie.
Puteti apela la avocat, introduceti actiunea de divort si pe calea ordonantei presedintiale, cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs la Iasi pe perioada divortului si suplinirea acordului tatalui pt a putea muta copilul la scola, la Iasi.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Puteti obtine desfacerea căsătoriei din vina exclusivă a soțului dvs având în vedere adulterul acestuia, solicitând si daune morale.
Formulati divorțul cât mai urgent daca nu va mai regăsiti in aceasta căsnicie, putând totodată sa solicitați si ordin de protecție împotriva soțului dvs, inclusiv evacuarea acestuia din locuința comună.
Minorul va fi si el audiat în instanță însă sansele in a obtine ca acesta să locuiască cu dvs sunt covârșitoare.
Contactați mai bine un avocat( recomandat sau de pe forum) si discutați pe larg acesta problema prin a găsi cele mai rapide si eficiente rezolvari pentru liniștea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt divortata si am custodie comuna cu tatal copilului. acum ... Sofia Mariana Sofia Mariana Sunt divortata si am custodie comuna cu tatal copilului. Acum in vederea faptului ca imi refac viata vreau sa ma mut in alta localitate cu baiatul. Tatal ... (vezi toată discuția)
Buna. doresc sa depun actele de divort. sotul este de acord si ... CristianaH CristianaH Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si el. Nu ne intelegem in ceea ce priveste custodia celui mic. Eu speram la o custodie comuna,sa ... (vezi toată discuția)
Sunt hotarata sa divortez,dar cum fac? V00 V00 Buna ziua! (o sa imi cer scuze de acum pentru eventualele greseli de formulare,dar sper sa imi fie iertate si inteleasa esenta lucrurilor,e mult mai ... (vezi toată discuția)