avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si ...

Buna. Doresc sa depun actele de divort. Sotul este de acord si el. Nu ne intelegem in ceea ce priveste custodia celui mic. Eu speram la o custodie comuna,sa putem sa tinem copilul spre exemplu o saptamana,doua, la mine si la fel si la el,sa stabilim de comun acord un program si sa avem o relatie respectuoasa intre noi . El insa isi pastreaza ideea care a tot repetat.o pe parcursul casniciei "daca sunt nefericita sa plec dar copilul ramane la el" si refuza orice idee de a avea posibilitatea ca eu sa iau copilul cu mine indiferent de perioada. In momentul de fata locuiesc cu el si mama sa. Apartamentul este pe numele dansei si domiciliul meu din acte este acolo. Am sperat sa pot sa depun actele de divort si sa ma mut cu chirie dar daca nu iau copilul cu mine imediat ce ma mut sigur va folosi oportunitatea aceasta impotriva mea. Daca am domiciliul acolo si raman in apartament pana la finalizarea divortului pot primii custodia copilului si sa imi schimb domiciliul dupa? Credeti ca ma pot muta inainte de finalizare? Daca voi lua copilul fara voia tatalui,pentru ca nu va fi de acord,risc sa il pierd? Daca ma mut inainte de finalizare am vreo sansa sa castig custodia daca nu am copilul cu mine la domiciliul unde ma voi muta in chirie?
Cel mai recent răspuns: CristianaH , utilizator 16:40, 3 Noiembrie 2023
Luați legătura cu un avocat dar va costa. Se face separat divorț separat custodia copilului. Cereți domiciliul la dvs prin ordonanță. El va face întâmpinare și poate cere domiciliul la el și sau program de relații personale.
Nu contează ca stați in chirie contează sa aveți condiții decente. Întrebarea este aveți bani de chirie utilități aveți venituri? Copilul câți ani are?
Copilul are 5 ani. Da, am venituri si da imi pot permite chiria si toate utilitatile. In acest caz din ce ati spus dumneavoastră inteleg ca ar fi o sansa sa facem divortul la notar pentru a fi finalizat mai rapid,dorinta cea mare asta ar fi pentru toate partile implicate sincer vorbind. Si pentru mine si pentru sot si mai ales pentru mama soacra. Apoi pot deschide un alt proces pentru a schimba domiciliul in ciuda faptului ca la notar trebuie sa fim amândoi de acord iar singurul mod in care va fi de acord este sa las domiciliul copilului la el?
Nu doamna , în cadrul procesului de divort, se stabilește și felul în care veți exercita autoritatea parinteasca, locuinta copilului, pensie etc. Nu veti putea divorța la notar ca nu va intelegeti pt locuinta copilului.
Deci depuneti cererea de divorț la judecatorie și pe calea ordonanței presedintiale cereti ca locuinta copilului sa fie la dvs provizoriu pana la o decizie definitiva.
Închiriați între timp ca să indicați adresa unde se va face ancheta sociala.
Nu plecați fara copil de acasa. Nu spuneți sotului ca închiriați între timp.
Aplelati la avocat musai pt ca pt cererea pe calea ordonanței trebuie sa îndepliniți niște condiții pe care avocatul trebuie sa le puncteze în cerere, iar principal trebuie sa dovediti ca e in interesul copilului sa se mute cu dvs. Deci nu încercați divortul și ordonanță fără avocat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Am inteles,multumesc mult pentru timpul acordat si pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori dodi1402 dodi1402 Buna seara! As dori sa stiu care sunt pasii pt. divort cu doi copii( 3 ani, 3luni); cum va fi platita pensia alimentara; ma pot muta in chirie inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort notar ContSters243704 ContSters243704 daca divortez la notar termenul pana la finalizare este de 30 zile,,,ma poate da afara din casa pana la finalizarea celor 30 zile? (vezi toată discuția)
Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)