Buna seara.
In cazul in care se obtine un ordin de protectie impotriva tatalui agresiv, fostul sot si acesta cere sa isi vada copilul, mai are acest drept?
Copilul a fost martorul acestor acte de violenta, amenintari si insulte.
Prin ordinul de protectie sunt dispuse masuri pentru a inlatura starea de pericol creata de agresor, astfel ca, tinand seama de faptul ca si copilul este victima indirecta a agresiunilor exercitate, legea romana permite judecatorului sa dispuna, intre altele, obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de copiii acesteia ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate, precum si interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima, ceea ce ar deveni incompatibil cu dreptul de vizita a minorului.
Programul de vizitare poate fi modicat, retinand conduita defectuoasa a fostului partener de viata.
In ipoteza in care prin ordinul de protectie se dispune sa se pastreze o distanta determinata fata de copii, sigur ca acesta trebuie respectat, deci vizitarea nu se mai realizeaza , pe perioada ordinului de protectie.
Ordin de restrictie
ady2016
Buna ziua. Am si eu o nelamurire si as avea nevoie de ajutorul dv-stra. am o cunostinta care este aenintata de fostul ei iubit. Mentionez ca este amenintata ... (vezi toată discuția)