avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate stegaru florentina

Activitate stegaru florentina

Poate beneficia de pensie de urmas incepand cu luna oct.,mentionez ca tatal meu a decedat in ianuarie si momentan beneficiaza de somaj?
Buna ziua!
Ma numesc Stegaru Florentina si as dori sa imi spuneti,va rog mult,daca mama mea care momentan beneficiaza de ajutor de somaj pana in luna octombrie pote beneficia de un alt ajutor de la stat,orice.As vrea sa precizez ca locuieste la tara, nu are un alt venit,nu are pe cartea de munca mai mult de 5 ani,are 45 de ani,tatal meu a decedat in luna ianuarie,noi suntem 3 frati,studenti si beneficiem de pensie de urmas.As vrea sa stiu daca poate si mama mea beneficia de pensie de urmas sau de un venit minim garantat orice pentru ca tatal meu era singurul care avea un loc de munca.Astept raspunsul Dvs.Va multumesc!
Răspuns la discuția pensie de urmas

Buna ziua! Ma numesc Stegaru Florentina si in urma cu aproximativ 3 luni tatal meu a decedata,mai am 2 frati mai mici si cu totii suntem studenti,cu varsta pana in 26 de ani.Am depus dosar pentru pensie de urmas si de curand am primit decizia cf careia urmeaza sa primim fiecare cate 170 ron.Mentionez ca pensia tatalui meu era de 450 ron.Va rog din suflet sa ma lamuriti daca este corect,daca nu cumva s-a facut vreo gresala pt ca nu mai inteleg.Va trimit si urmatorul citat"Emil Boc a declarat că agricultorii şi cei care primesc pensie socială de urmaş vor avea garantată, începând cu 1 aprilie, o pensie minimă de 300 lei. Mai mult, în cazul pensiilor de urmaş, pensia socială minimă garantată va fi acordată fiecărui urmaş în parte.
Pentru anul 2009, nivelul pensiei sociale minime garantate va fi de 300 lei, începând cu 1 aprilie 2009, şi de 350 lei, începând cu 1 octombrie 2009."Astept raspunsul dumneavoastra.As dori deasemenea sa stiu daca putem beneficia de pensie sociala minima ca diferenta la pensia de urmas.Va multumesc!
Discuție pensie de urmas
Ati putea sa imi explicati de ce nu putem beneficia de diferenta pana la 350 ron sub forma de pensie sociala minima?Multumesc1