avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un alt ajutor dupa terminarea perioadei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un alt ajutor dupa terminarea perioadei de somaj

Buna ziua!
Ma numesc Stegaru Florentina si as dori sa imi spuneti,va rog mult,daca mama mea care momentan beneficiaza de ajutor de somaj pana in luna octombrie pote beneficia de un alt ajutor de la stat,orice.As vrea sa precizez ca locuieste la tara, nu are un alt venit,nu are pe cartea de munca mai mult de 5 ani,are 45 de ani,tatal meu a decedat in luna ianuarie,noi suntem 3 frati,studenti si beneficiem de pensie de urmas.As vrea sa stiu daca poate si mama mea beneficia de pensie de urmas sau de un venit minim garantat orice pentru ca tatal meu era singurul care avea un loc de munca.Astept raspunsul Dvs.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stegaru florentina , utilizator 11:37, 1 Iunie 2010
mama dvs. poate beneficia de pensie de urmas in urma decesului sotului, actele se depun la Casa de pensii (as apela la alt consultant din forum sa confirme ca acest sfat, nu am verificat legislatia in domeniu... )
deasemenea , pentru alte ajutoare trebuie sa vedeti la Primaria localitatii, se acorda anumite venituri minime pt astfel de situatii
Poate beneficia de pensie de urmas incepand cu luna oct.,mentionez ca tatal meu a decedat in ianuarie si momentan beneficiaza de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas stegaru florentina stegaru florentina Ati putea sa imi explicati de ce nu putem beneficia de diferenta pana la 350 ron sub forma de pensie sociala minima?Multumesc1 (vezi toată discuția)
Ajutor deces Mariiord Mariiord Buna ziua. Mama mea a decedat in data de 21 oct. 2016. In data de 18 oct 2016 am depus actele de pensionare de urmaș pe caz de boala. Pana la 1 oct 2016 avea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj costa doina costa doina SUNT STUDENTA ,ANUL I LA STAT DAR LA STUDII CU PLATA .........DIN ANUMITE CAUZE NU AM MAI PUTUT PLATI TAXA AS VREA SA STIU DACA POT BENEFICIA DE AJUTOR DE ... (vezi toată discuția)