avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Ati putea sa imi explicati de ce nu putem beneficia de diferenta pana la 350 ron sub forma de pensie sociala minima?Multumesc1
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
stegaru florentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:09, 22 Aprilie 2010
Cuantumul pensiei de urmas:
- pentru un singur urmas - 50%;
- pentru 2 urmasi - 75%;
- pentru 3 sau mai multi urmasi - 100%.
Veti primi toti trei 100% pensia tatalui.
Nu stiu cum a sunat raspunsul dar dar era logic ca nu se puta acorda de trei ori pensia tatalui.
Interventie moderator

Va rog sa nu va mai editati mesajul dupa ce primiti un raspuns. Eu nu inteleg la ce intrebare a raspuns pneagu si care este nelamurirea dvs. Pentru a posta intrebarile dvs. va rog sa folositi functia "raspunde", nu sa deschideti noi topicuri.
Multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Buna ziua! Ma numesc Stegaru Florentina si in urma cu aproximativ 3 luni tatal meu a decedata,mai am 2 frati mai mici si cu totii suntem studenti,cu varsta pana in 26 de ani.Am depus dosar pentru pensie de urmas si de curand am primit decizia cf careia urmeaza sa primim fiecare cate 170 ron.Mentionez ca pensia tatalui meu era de 450 ron.Va rog din suflet sa ma lamuriti daca este corect,daca nu cumva s-a facut vreo gresala pt ca nu mai inteleg.Va trimit si urmatorul citat"Emil Boc a declarat că agricultorii şi cei care primesc pensie socială de urmaş vor avea garantată, începând cu 1 aprilie, o pensie minimă de 300 lei. Mai mult, în cazul pensiilor de urmaş, pensia socială minimă garantată va fi acordată fiecărui urmaş în parte.
Pentru anul 2009, nivelul pensiei sociale minime garantate va fi de 300 lei, începând cu 1 aprilie 2009, şi de 350 lei, începând cu 1 octombrie 2009."Astept raspunsul dumneavoastra.As dori deasemenea sa stiu daca putem beneficia de pensie sociala minima ca diferenta la pensia de urmas.Va multumesc!
Nu are nicio legatura cuantumul pensiei pe care o primea tatal dvs. cu cuantumul pensiei de urmas. Ce conteaza la stabilirea pensiei de urmas este punctajul mediu anual pe care il avea sustinatorul decedat, punctaj pe care il gasiti in decizia de pensie sau tiparit pe un talon de pensie.

Nu inteleg cum s-a stabilit pensia de urmas in cazul dvs. Daca fiecare dintre dvs. primeste propria pensie de urmas si aceasta este mai mica decat pensia sociala minima garantata, veti primi si diferenta pana la 350 lei (art. 2, alin. 4 din OUG nr. 6/2009).
Daca fiecare dintre dvs. primeste propria pensie de urmas

Intrebarea a fost (pe alt topic pusa), de ce nu primeste fiecare copil pensie de urmas in cuantumul de 100% din pensia tatalui.
Raspunsul a fost, pensia se stabileste pe numar de urmasi, fiind 3 urmasi vor primi o singura pensie in cuantum de 100% pensia tatalui.
Daca am gresit va rog sa ma corectati.

Alte discuții în legătură

Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas Statescu Statescu Buna ziua! Soacra mea primeste pensie de urmas in cuantum de 330 lei. In conditiile in care pensia minima este (inca) 350 lei, ceva e in neregula. Ce ar ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie minima obligatorie teisoara teisoara Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti de ce pensia minima obligatorie nu se aplica in toate cazurile?Exista criterii ce trebiesc indeplinite si care ar fi ... (vezi toată discuția)